Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 1:58:22 πμ
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021 09:03

400.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca δωρίζονται από το Μεξικό σε τρεις χώρες της Κεντρικής Αμερικής

Η κυβέρνηση του Μεξικού θα δωρίσει σήμερα πάνω από 400.000 δόσεις του εμβολίου της αγγλοσουηδικής φαρμακευτικής βιομηχανίας AstraZeneca για την COVID-19 στη Γουατεμάλα, στην Ονδούρα και στο Ελ Σαλβαδόρ

Τα εμβόλια θα μεταφερθούν στα τρία κράτη με στρατιωτικά αεροσκάφη.

Η Γουατεμάλα και η Ονδούρα θα παραλάβουν 150.000 δόσεις η καθεμιά, ενώ το Ελ Σαλβαδόρ θα παραλάβει 100.800 δόσεις, διευκρίνισε το μεξικανικό ΥΠΕΞ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Μόλις το 3,8% του πληθυσμού της Γουατεμάλας έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου για την COVID-19, ενώ στην Ονδούρα το ποσοστό αυτό βρίσκεται στο 4,9% και στο Ελ Σαλβαδόρ στο 22,3%, σύμφωνα με δεδομένα συγκεντρωμένα στον ιστότοπο Our World in Data.

Ως εδώ οι τρεις χώρες έχουν παραλάβει παρτίδες δόσεων των σκευασμάτων της AstraZeneca, της Moderna, των Pfizer/BioNTech, του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, αυτού της αμερικανικής Janssen και αυτού της κινεζικής Sinovac.

Την 9η Ιουνίου, ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας (ΠΑΟΥ) παρότρυνε όλες τις χώρες της ηπείρου να μοιραστούν τα πλεονάσματα εμβολίων που τυχόν διαθέτουν, προειδοποιώντας ότι εάν η εξάπλωση του νέου κορονοϊού συνεχιστεί με τον τρέχοντα ρυθμό θα περάσουν χρόνια προτού μπορέσει να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία.

Ο ΠΑΟΥ είχε τονίσει ακόμη ότι μέχρι εκείνη την ημέρα μόλις το 10% του πληθυσμού της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής είχε εμβολιαστεί πλήρως και είχε χαρακτηρίσει οξύτερο το πρόβλημα στις περιοχές της Κεντρικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Δείτε επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Αρχίζει ο εμβολιασμός 18.000 ατόμων, μεταξύ των οποίων διαιτητές και εθελοντές
facebookShare on Facebook
TwitterTweet
FollowFollow us
customShare
customShare
customShare
customShare
customShare

Πηγή: Politic.gr