Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, 5:25:54 πμ
etpa
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 22:07

Αφγανιστάν: Μάχες γύρω από την πόλη Χεράτ (vid)

Συντάκτης:

Οι μάχες μεταξύ των Ταλιμπάν και των αφγανικών δυνάμεων ξανάρχισαν σήμερα

Για 3η συνεχόμενηημέρα γίνονται συγκρούσεις, γύρω από τη Χεράτ, τη μεγάλη πόλη του δυτικού Αφγανιστάν όπου χθες μπήκαν στο στόχαστρο τα γραφεία της τοπικής αποστολής του ΟΗΕ.

Το πρωί του Σαββάτου, οι αφγανικές δυνάμεις έδιναν την εντύπωση ότι είχαν καταφέρει να χαλαρώσουν τον κλοιό γύρω από την πόλη των 600.000κατοίκων, την σε πληθυσμό στη χώρα. Αστυνομικοί και στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και μέλη των ειδικώνδυνάμεων, είχαν αναπτυχθεί στις κυριότερες πόλεις της περιφέρειας Ιντζίλ, που περιβάλλει τη Χεράτ, και της Γκουζάρα, στα νότια. Μετά τι σφοδρές συγκρούσεις της Παρασκευής, επικρατούσε και πάλι ηρεμία στην περιοχή.

Αφγανοί στρατιώτες αναπτύχθηκαν επίσης στη ζώνη του ΠαστούνΠουλ, κοντά στα γραφεία της Αποστολής του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν που δέχτηκαν επίθεση την Παρασκευή.

Ωστόσο, το απόγευμα, οι μάχες ξανάρχισαν στα προάστια της πόλης και σε αυτές τις 2περιφέρειες, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Χεράτ, τον Αμπντούλ ΣαμπούρΚάνι. «Αυτή τη στιγμή γίνονται μάχες στα νότια και νοτιοανατολικά προάστια της πόλης Χεράτ», κυρίως στις ζώνες Παστούν Πουλ και ΠουλΜαλάν, 2 γέφυρες που απέχουν περίπου 10 χιλιόμετρα νοτίως της πόλης», εξήγησε. «Οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας και οι δυνάμεις της αντίστασης αγωνίζονται να απωθήσουν και να καταστρέψουν τους Ταλιμπάν. Προσπαθήσαμε στο μέγιστο βαθμό να γλιτώσουμε τον άμαχο πληθυσμό αλλά ο εχθρός έλαβε θέση σε ιδιωτικές κατοικίες. Προχωράμε με μεγάλη προσοχή για να αποφύγουμε τις απώλειες αμάχων», πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

Μάχες είναι επίσης σε εξέλιξη κοντά στο αεροδρόμιο, είπε ο Κάνι, ο οποίος εμφανίστηκε στην αφγανική τηλεόραση φορώντας στολή παραλλαγής, με το τουφέκι στον ώμο, στο πλευρό του ΙσμαήλΧαν, ενός πανίσχυρου ντόπιου πολέμαρχου που μάχεται τους Ταλιμπάν. Οι άνδρες του Ισμαήλ Χαν πολεμούν στο πλευρό του αφγανικού στρατού στη Χεράτ.

Δείτεεπίσης: Αφγανιστάν: «Σαρώνουν» οι Ταλιμπάν μετά τη συμφωνία για την αποχώριση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ από τη χώρα
facebookShare on Facebook
TwitterTweet
FollowFollow us
customShare
customShare
customShare
customShare
customShare

Πηγή: Politic.gr