Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο αποκλεισμός ξεκίνησε, αναφερόμενος στην κατάσταση στο Στενό του Ορμούζ.
Συγκεκριμένα, ο Τραμπ ανέφερε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ότι το Ιράν επιθυμεί να καταλήξει σε συμφωνία, τονίζοντας ότι η άλλη πλευρά μας πήρε τηλέφωνο.
Θέλουν να κάνουν συμφωνία με κάθε κόστος. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι δεν θα αποδεχθεί καμία συμφωνία που θα επιτρέπει στην Τεχεράνη να αποκτήσει πυρηνικό όπλο.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε μια χώρα να εκβιάζει τον κόσμο, πρόσθεσε ο πρόεδρος, επισημαίνοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.
Επιπλέον, ο Τραμπ εξέφρασε τη γνώμη του ότι ο πάπας Λέων ΙΣΤ’ έχει άδικο σε ζητήματα νόμου και τάξης, συνεχίζοντας την αντιπαράθεσή του με τον ποντίφικα.
Δείτε όλη την ροή ειδήσεων
Πηγή: Politic.gr