Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024, 12:13:34 πμ
Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 15:00

Βραζιλία: Τουλάχιστον 100 τραυματίες σε διαδήλωση εκπαιδευτικών

Πάνω από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν την Τετάρτη σε βίαια επεισόδια ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές στην Κουριτσίμπα της Βραζιλίας, στη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών κατά της μεταρρύθμισης στις συντάξεις του δημοσίου.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της εφημερίδας Gazeta do Povo δείχνουν αστυνομικούς να εκτοξεύουν δακρυγόνα εναντίον του πλήθους των διαδηλωτών καθώς οι τελευταίοι προσέγγιζαν το κοινοβούλιο της πολιτείας Παρανά, όπου διεξαγόταν ψηφοφορία επί ενός σχεδίου νόμου που μεταβάλλει τους όρους συνταξιοδότησης για τους δασκάλους.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές φορούσαν κράνη μοτοσικλετιστών και κρατούσαν σαν ασπίδες καπάκια κάδων απορριμμάτων.

Παρά τις κινητοποιήσεις, η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος της πολιτείας Παρανά εγκρίθηκε. Πλέον 33.000 συνταξιούχοι δεν θα λαμβάνουν συντάξεις μόνο από το δημόσιο, αλλά το κόστος θα μοιράζονται το κράτος και οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί.

Η κυβέρνηση της πολιτείας Παρανά ανακοίνωσε μέσω της σελίδας της στο Facebook ότι επτά άτομα συνελήφθησαν.
Οι ταραχές στην Κουριτσίμπα σημειώνονται την ώρα που πολλές πολιτείες στη Βραζιλία αναγκάζονται να προχωρήσουν σε μέτρα περιστολής δαπανών, στο πλαίσιο πολιτικών λιτότητας για την αποτροπή της οικονομικής ύφεσης.

Πηγή: Το Βήμα