Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022, 7:11:10 πμ
etpa
Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 19:08

Βρετανία: Προ των πυλών η κατάργηση των πιστοποιητικών – Ποια μέτρα θα παραμείνουν

Συντάκτης:

Ο υπουργός Υγείας, Σαχίντ Τζαβίντ, υπογράμμισε ότι η κατάργηση δεν μεταφράζεται σε εφησυχασμό για την πορεία της πανδημίας

Έτοιμοι να καταργήσουν τα πιστοποιητικά κορονοϊού φέρονται πως είναι στη Βρετανία, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον συνεχίζει να υποχωρεί, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Σαχίντ Τζαβίντ, ο οποίος υπογράμμισε ότι αυτό δεν σημαίνει εφησυχασμός για την πορεία της πανδημίας.

Όπως αποκαλύπτει η DailyMail, τα πιστοποιητικά κορονοϊού ενδεχομένως να καταργηθούν στη Βρετανία και τα μέτρα που θα μείνουν σε ισχύ για την καταστολή της πανδημίας να είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων.

Μάλιστα, ο Σαχίντ Τζαβίντ, μιλώντας προς τους βουλευτές, δήλωσε ότι συμμερίζεται την ταλαιπωρία που νιώθουν ότι τους προκαλούν τα πιστοποιητικά στην καθημερινή τους ζωή ενώ, οι ίδιοι οι υπουργοί είναι θετικοί στο να μειωθεί το ποσοστό της τηλεργασίας.

Η DailyMail αναφέρει ακόμη, επικαλούμενη δημοσίευμα των Times, πως ο Τζαβίντ δήλωσε ικανοποίηση από τα ενθαρρυντικά σημάδια της πορείας της πανδημίας, όμως προειδοποίησε ότι τα νοσοκομεία εξακολουθούν να βρίσκονται υπό «σημαντική πίεση».

Παρόλα αυτά, τις τελευταίες οχτώ ημέρες τα κρούσματα κορονοϊού Βρετανία μειώνονται σταδιακά με τα θετικά τεστ χθες Πέμπτη (13.1.2022) να φτάνουν τα 109.000 ενώ παράλληλα οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν μειωθεί σχεδόν ολοκληρωτικά.

Υπενθυμίζεται πως 100 βουλευτές των Τόρις καταψήφισαν τα μέτρα του «Σχεδίου Β» για την αντιμετώπιση του κορονοϊού που εισήγαγε ο Μπόρις Τζόνσον τον περασμένο μήνα ενώ την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως τα πιστοποιητικά θα επανέλθουν μόνο σε περίπτωση που υπάρχει νέα εκτόξευση των κρουσμάτων.

Τα μέτρα του «Σχεδίου Β» για την αντιμετώπιση του κορονοϊού θα συζητηθούν μεταξύ των βουλευτών της Βρετανίας στις 26 Ιανουαρίου.

Δείτε επίσης: Πολωνία: Παραιτήθηκαν 13 από τα 17 μέλη του Ιατρικού Συμβουλίου – Ήθελαν πιο αυστηρά μέτρα

  • Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Έγινε ο πλουσιότερος πολίτης της… Πορτογαλίας
  • Eπεισόδιο με τους φύλακες προκάλεσε ο Γιάννης Λαγός στις φυλακές Δομοκού – Παρατείνεται η ποινή του
  • Υπάτιος Πατμάνογλου για Τζώρτζη Μονογυιό: «Όλοι έχουμε τα πάθη μας»
  • Έλενα Ράπτη: Κυρώσαμε δύο ακόμη διεθνείς συμβάσεις πολιτιστικής συνεργασίας με το Συμβούλιο της Ευρώπης
  • Θεσσαλονίκη: Δείτε που δεν θα μπορείτε να παρκάρετε αύριο Σάββατο 15/1 στο κέντρο

Πηγή: Politic.gr