Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021, 9:22:45 πμ
etpa
Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 14:47

Covid-19: Κίνδυνος έξαρσης της πανδημίας στις πληγείσες περιοχές από τις πλημμύρες

Συντάκτης:

Για τον κίνδυνο έξαρσης του κορονοϊού στις περιοχές της Ρηνανίας – Παλατινάτου και της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, οι οποίες επλήγησαν από τις εκτεταμένες πλημμύρες, προειδοποιούν οι υγειονομικές αρχές των δύο κρατιδίων

«Αυτή τη στιγμή πολλοί άνθρωποι είναι συγκεντρωμένοι σε περιορισμένους χώρους προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού την κατάσταση. Πρέπει λοιπόν να είμαστε προσεκτικοί ώστε η κατάσταση να μην μετατραπεί σε γεγονός υπερμετάδοσης του ιού», τόνισε ο υπεύθυνος επικοινωνίας για την πανδημία στη ΡηνανίαΠαλατινάτοΝτάβιντΦράιχελ και πρόσθεσε ότι η κρατιδιακήκυβέρνηση ετοιμάζει ειδική εκστρατείαεμβολιασμού στις πληγείσες περιοχές.

Επισήμανε πάντως ότι τα περισσότερα μέλη των σωστικών συνεργείων είναι πλήρωςεμβολιασμένα.

Αντίστοιχα, το υπουργείο Υγείας της ΒόρειαςΡηνανίαςΒεστφαλίας προειδοποίησε με ανακοίνωσή του για «αυξημένο κίνδυνο εξάπλωσης της Covid-19, λόγω της στέγασης πολλών ατόμων σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης» και συνέστησε τη χρήση μάσκας, τη διενέργεια συχνών τεστ και τον καλό εξαερισμό των χώρων.

Σε πολλά από τα καταφύγια έχουν δημιουργηθεί και δομές ιατρικής περίθαλψης, καθώς πολλά ιδιωτικά ιατρεία έχουν καταστραφεί ή υποστεί μεγάλες ζημιές από τις πλημμύρες.

Δείτε επίσης: Covid-19-Βρετανία: Εμβολιασμός των κλινικά ευάλωτων 12-15 ετών
facebookShare on Facebook
TwitterTweet
FollowFollow us
customShare
customShare
customShare
customShare
customShare

Πηγή: Politic.gr