«Οι περισσότερες χώρες της ΕΕ προσφέρουν πολύ ισχυρή στήριξη στο PKK. Δεν θα αποδεχθούμε μαθήματα από εκείνους περί κράτους δικαίου» τόνισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας σε δημοσιογράφους σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν ζωντανά από την τουρκική τηλεόραση.
Την βαθιά της ανησυχία έσπευσε να εκφράσει η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για Εξωτερικές Υποθέσεις, Φεντερίκα Μογκερίνι, ενώ ανησυχία εξέφρασε και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ - Βέλτερ Σταϊνμάγερ.
Αξιωματούχος των ΗΠΑ εξέφρασε και αυτός τη δική του ανησυχία.
Ζέερχοφερ: Να σταματήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Ο επικεφαλής του CSU -αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ- Χορστ Ζέεχοφερ κάλεσε να υποστεί η Τουρκία συνέπειες για την επιχείρηση καταστολής στην Τουρκία που έχει στόχο τους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης και για την συζήτηση για επαναφορά της θανατικής ποινής.
Ο Ζεεχόφερ ηγέτης στο κρατίδιο της Βαυαρίας είπε σε συνέδριο του κόμματος στο Μόναχο ότι το λιγότερο που μπορεί να κάνει η ΕΕ είναι να παγώσει τις συνομιλίες με την Τουρκία για ένταξη στην ΕΕ και να εγκαταλείψει τα σχέδια για απελευθέρωση του καθεστώτος βίζας για τους τούρκους πολίτες.
Πηγή: Το Βήμα



