Σάββατο, 8 Μαΐου 2021, 1:42:18 πμ
etpa
Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 18:24

Δήλωση Ελ. Βόζεμπεργκ για την συμπεριφορά του Ερντογάν προς την Φον Ντερ Λάιεν

Συντάκτης:

Ανακοίνωση για την άκρως απαξιωτική συμπεριφορά του Ερντογάν προς την Φον Ντερ Λάιεν, εξέδωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ελίζα Βόζεμπεργκ.

  

«Η απαράδεκτη και απαξιωτική συμπεριφορά του Προέδρου Ερντογάν απέναντι στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, συνιστά πρωτοφανές διπλωματικό ατόπημα, μέγιστη απρέπεια και περιφρόνηση του ανωτάτου ευρωπαϊκού θεσμού.


Στο πρόσωπο της προέδρου της Κομισόν, ο Τούρκος Πρόεδρος προσέβαλε την ΕΕ, αμφισβήτησε συνειδητά τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και έθιξε τα ευρωπαϊκά ιδεώδη», προσθέτει και υπογραμμίζει ότι «η προκλητική αγένεια και αχαρακτήριστη συμπεριφορά που επέδειξε ο κ. Ερντογάν, δύο μόλις εβδομάδες μετά την αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας, επιβεβαιώνουν τους φόβους για σκόπιμη οπισθοδρόμηση της γείτονος στον τομέα των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων».  


«Η άκρως χυδαία και απολίτιστη ενέργεια του Τούρκου Προέδρου ξεπερνά κάθε όριο ανοχής και επιβάλλει την αυστηρή αντίδραση της ΕΕ», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η κ. Βόζεμπεργκ.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Πηγή: Politic.gr