Ενημέρωση για την κατάσταση στον Ειρηνικό και τις πιθανές επιζώντες από βομβαρδισμούς των ΗΠΑ. Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Γουστάβο Πέτρο, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή μια συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου μπορεί να εντοπιστούν επιζώντες από ταχύπλοα που βομβαρδίστηκαν από τον αμερικανικό στρατό, κατηγορώντας τους ότι τα πλοία αυτά μετέφεραν ναρκωτικά.
Ο κ. Πέτρο παρουσίασε έναν χάρτη μέσω του X, σημειώνοντας μια περιοχή νότια της πολιτείας Οαχάκα, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένους βομβαρδισμούς, οι οποίοι είχαν λάβει χώρα.
Αυτή η θαλάσσια περιοχή μοιάζει να είναι ακριβώς η ζώνη όπου έπεσαν στη θάλασσα ναυτικοί για να σωθούν όταν βομβαρδίστηκαν τα σκάφη τους. Ο πρόεδρος πρόσθεσε ότι γνωρίζει πως τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της επίθεσης. Με βάση τα δεδομένα αυτά, γίνεται εμφανές πως ο κ. Πέτρο αναφερόταν στην ανακοίνωση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων για πλήγμα που εξαπολύθηκε την τρίτη εναντίον νηοπομπής τριών ταχύπλοων.
Καθώς ο κ. Πέτρο εντείνει τις εκκλήσεις για βοήθεια στην ανεύρεση τυχόν επιζώντων, προτρέπει και άλλες κυβερνήσεις της περιοχής να συμμετάσχουν στην επιχείρηση αναζήτησης. Επιπλέον, εκφράζει έντονη κριτική στην παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων στην Καραϊβική και στον Ειρηνικό, υποστηρίζοντας ότι οι ναυτικοί γίνονται θύματα των κυκλωμάτων ναρκωτικών και συχνά δεν εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες.
Από τον Σεπτέμβριο, τουλάχιστον 110 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από ανάλογες επιθέσεις, όπως καταδεικνύουν οι ανακοινώσεις των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων. Ο Πέτρο, επιπλέον, αναφέρθηκε σε πρόσφατα γεγονότα που συνδέονται με επιθέσεις στη Βενεζουέλα, αν και η πληροφόρηση αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Πηγή περιεχομένου: in.gr


