espa pkm

Τρίτη, 3 Μαρτίου 2026, 3:49:42 μμ
Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2026 12:41

Έτοιμος ο Σάντσεθ να στείλει στρατιώτες για τη διατήρηση της ειρήνης στην Παλαιστίνη

Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, δήλωσε σήμερα έτοιμος να στείλει στρατιώτες «στην Παλαιστίνη» για τη διατήρηση της ειρήνης «όταν παρουσιασθεί αυτή η ευκαιρία», εξετάζοντας παράλληλα το ενδεχόμενο να το κάνει και στην Ουκρανία.

«Θα προτείνω στο Κοινοβούλιο, όταν παρουσιασθεί αυτή η ευκαιρία, ότι μπορούμε να αναπτύξουμε στρατεύματα για τη διατήρηση της τάξης στην Παλαιστίνη, όταν θα μπορέσουμε επιτέλους να δούμε πώς θα προχωρήσουμε μ’ αυτή την αποστολή της ειρήνευσης», δήλωσε ο Σάντσεθ κατά τη διάρκεια τελετής με την παρουσία των Ισπανών πρεσβευτών στη Μαδρίτη.

«Εφόσον η Ισπανία έστειλε στρατεύματα διατήρησης της ειρήνης σε μακρινά από τη χώρα μας γεωγραφικά πλάτη, πώς να μην στείλει στρατεύματα διατήρησης της ειρήνης στην Ουκρανία, μια ευρωπαϊκή χώρα;» αναρωτήθηκε.

Ο Σάντσεθ πρόσθεσε ότι η Ισπανία «οφείλει να συμμετάσχει ενεργά στην ανοικοδόμηση αυτής της ελπίδας στην Παλαιστίνη», τονίζοντας ότι «η κατάσταση παραμένει αφόρητη».

Η ισπανική κυβέρνηση αναγνώρισε το 2024 το κράτος της Παλαιστίνης.

Δείτε όλη την ροή ειδήσεων

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Politic.gr