Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022, 5:55:29 πμ
etpa
Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021 18:24

Γερμανία: Πράσινο φως των Φιλελευθέρων στην κυβέρνηση υπό τον ‘Ολαφ Σολτς

Συντάκτης:

Ένα νέο στάδιο ξεπεράστηκε σήμερα από τη μελλοντική κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας με το πράσινο φως των Φιλελευθέρων του FDP στη συμμαχία με τους σοσιαλδημοκράτες του SPD και τους Πράσινους για να αντικαταστήσει την κυβέρνηση της Άγγελα Μέρκελ

Μετά την έγκριση των μελών του SPD χθες στο συνέδριο, το 92,2% των σχεδόν 660μελών του FDP έδωσε σήμερα το πράσινοφως στη συμμαχία.

Οι Πράσινοι αναμένεται να δώσουν τη σύμφωνη γνώμη τους αύριο, Δευτέρα.

Το γερμανικόομοσπονδιακόκοινοβούλιο (Μπούντεσταγκ) θα πρέπει στη συνέχεια να προχωρήσει την Τετάρτη8Δεκεμβρίου στην εκλογή στη θέση του καγκελαρίου του σοσιαλδημοκράτη ΌλαφΣολτς, θέτοντας τέλος στα 16 χρόνια στην εξουσία της ΆγγελαΜέρκελ.

Ενθαρρύνοντας τα μέλη του FDP να υποστηρίξουν τον συνασπισμό, ο αρχηγός του κόμματος ΚρίστιανΛίντνερ δήλωσε ότι η νέα κυβερνητική συμφωνία είναι μια “νέα αρχή για τη Γερμανία“.

Η Γερμανία περιμένει αυτό το νέο ξεκίνημα“, πρόσθεσε ο Λίντνερ, ο οποίος προορίζεται να γίνει υπουργόςΟικονομικών και να κρατά ορθόδοξη γραμμή σε σχέση με τα δημόσια ελλείμματα.

Αποτέλεσμα ενός συμβιβασμού, η συμφωνία συνασπισμού την οποία διαπραγματεύτηκαν τα 3 κόμματα προωθεί την προστασία του περιβάλλοντος, κυρίως με μια πρόωρη έξοδο “ιδανικά” από τον άνθρακα το 2030, έναντι του 2038προηγουμένως.

Δείτεεπίσης: Γερμανία-Bundesliga: Στο 50% της πληρότητας κάθε γηπέδου οι αναμετρήσεις λόγω έξαρσης της πανδημίας

  • Γερμανία – Covid-19: 94 θάνατοι και 42.055 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο
  • ΠΑΟΚ: Σκληρή ανακοίνωση από την Θύρα 4 – «Αλλάξτε ρότα όσο είναι καιρός»
  • ΣΟΚ στην Αθηνών Κορίνθου: Οδηγός απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητο του
  • Λαμία: Συνελήφθησαν διακινητές ηρωίνης και χαπίων
  • ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ: Έκλεισαν οι κάλπες – Ανοικτές μόνο όπου υπάρχουν ουρές

Πηγή: Politic.gr