«Θα συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι ενάντια σε εκείνους που απειλούν τις αξίες μας και τον τρόπο ζωής μας», γράφουν οι Κάμερον και Ομπάμα σε αυτό το άρθρο που δημοσιεύεται την Πέμπτη στην έκδοση της βρετανικής εφημερίδας The Times, αλλά ήδη αναρτήθηκε από το βράδυ της Τετάρτης στην ιστοσελίδα της εφημερίδας. «Θα ξεπεράσουμε αυτές τις βάρβαρες δολοφονίες και τη λανθασμένη ιδεολογία τους, που επιχειρεί να δικαιολογήσει τη δολοφονία αθώων», αναφέρουν οι δυο ηγέτες στο κοινό του άρθρο.
Εν τω μεταξύ στην ημερήσια διάταξη της διήμερης επίσκεψης του Κάμερον στην Ουάσιγκτον από την Πέμπτη έως την Παρασκευή θα βρεθεί εκτός της τρομοκρατίας και η οριστικοποίηση της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την Τρίτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε τον «σκεπτικισμό» μεταξύ των Ευρωπαίων σχετικά με ένα μηχανισμό που προβλέπεται στη συμφωνία, ο οποίος θα επιτρέψει στις πολυεθνικές εταιρείες να αμφισβητούν τις πολιτικές των εθνικών κυβερνήσεων, ενώπιον των δικαστηρίων διαιτησίας.
Πηγή: Το Βήμα



