Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021, 3:13:55 μμ
etpa
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 19:24

ΗΠΑ: «Περισσότεροι από 150 εργαζόμενοι νοσοκομείου στο Τέξας απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν»

Συντάκτης:

Πάνω από 150 εργαζόμενοι σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του Τέξας είτε έχουν απολυθεί είτε παραιτήθηκαν μετά την άρνηση τους να εμβολιαστούν.

Το νοσοκομείο Houston Methodist είχε δώσει προθεσμία έως τις 7 Ιουνίου προκειμένου οι εργαζόμενοι του να εμβολιαστούν ενώ μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας το νοσοκομείο επέλυσε τους εργαζόμενους που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν.

Η εκπρόσωπος τύπου του νοσοκομείου Γκέιλ Σμιθ δήλωσε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι 153 εργαζόμενοι «είτε παραιτήθηκαν κατά τη διάρκεια του διαστήματος διαθεσιμότητας των δύο εβδομάδων, είτε απολύθηκαν σήμερα».

«Οι εργαζόμενοι που συμμορφώθηκαν (στην οδηγία) κατά τη διάρκεια της περιόδου αναστολής επέστρεψαν στην εργασία τους την ημέρα μετά τη συμμόρφωσή τους», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του νοσοκομείου, κρίνοντας παράνομη την υποχρέωση του εμβολιασμού, διότι τα εμβόλια δεν έχουν εγκριθεί από τις αμερικάνικες υγειονομικές αρχές.

Η μήνυση τους έπεσε στο κενό από μια δικαστή, η οποία τόνισε ότι η ασφάλεια των εμβολίων δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Η δικαστής αποδοκίμασε επίσης την σύγκριση που έκανε μια ενάγουσα με ανθρώπινα ιατρικά πειραματόζωα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

«Το να εξομοιώνει κανείς την αξίωση του εμβολιασμού με τα ιατρικά πειράματα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι καταδικαστέο», τόνισε η δικαστίνα Λιν Χιουζ.

Δείτε επίσης: Γαλλία και Γερμανία πρότειναν τη διεξαγωγή συνόδου κορυφής ΕΕ-Ρωσίας

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
facebookShare on Facebook
TwitterTweet
FollowFollow us
customShare
customShare
customShare
customShare
customShare

Πηγή: Politic.gr