Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση των αρμόδιων αμερικανικών αρχών από το 2011, έχουν καταγραφεί τρία δυστυχήματα με Ferrari, (το 2009 στην Καλιφόρνια με F430 Spider, το 2006 στη Γερμανία με F430 F1 και το 2005 στο Ιλινόις με 360 Spider) τα οποία δεν αναφέρθηκαν ποτέ, από την Ferrari, στο NHTSA όπως προβλέπεται από τον νόμο προκειμένου να ελέγχεται η ασφάλεια των αυτοκινήτων.
Ως αποτέλεσμα, η Ferrari καλείται να καταβάλλει το πρόστιμο -ρεκόρ για αντίστοιχη περίπτωση- των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά και να αναπληρώσει το κενό που έχει δημιουργηθεί στα αρχεία του NHTSA, υποβάλλοντας αναδρομικά όλες τις σχετικές εκθέσεις και τα στατιστικά στοιχεία που απαιτούνται.
Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η φίρμα από το Maranello προτίθεται να πληρώσει το πρόστιμο, αλλά και να εκπαιδεύσει υπαλλήλους οι οποίοι θα ασχοληθούν με την αναδρομική σύνταξη των εκθέσεων που λείπουν από το 2011 και οι οποίες, σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, είναι τριμηνιαίες.
Πηγή: Το Βήμα



