Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021, 12:04:18 μμ
etpa
Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 13:15

Ιταλία: Επισημοποιείται σήμερα η χαλάρωση των μέτρων προστασίας

Συντάκτης:

Σήμερα το απόγευμα στις 17:00 (ώρα Ιταλίας) αναμένεται να οριστικοποιηθεί από την ιταλική κυβέρνηση το νομοθετικό διάταγμα που αφορά τη χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με ό,τι έχει διαρρεύσει έως τώρα, επιβεβαιώνεται η δυνατότητα λειτουργίας των εστιατορίων από τις 26 Απριλίου.

Οι πελάτες θα μπορούν να κάθονται στα τραπέζια, αλλά προς το παρόν μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Παράλληλα, αναμένεται να μπορέσουν να ξαναρχίσουν να λειτουργούν τα θέατρα και οι κινηματογράφοι, έστω και με πολύ μειωμένο αριθμό θεατών.

Η κυβέρνηση Ντράγκι έχει καταστήσει σαφές ότι στη φάση αυτή θα παραμείνει σε ισχύ η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. Η υπουργός περιφερειακών θεμάτων, Μαρία Στέλα Τζελμίνι, δήλωσε ότι θα ήταν χρησιμότερο να συνεχίσει να ισχύει από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί. Οι ιταλικές περιφέρειες, όμως, έχουν ζητήσει να αυξηθεί κατά τουλάχιστο μια ώρα η δυνατότητα ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών, δηλαδή, μέχρι τις 11 το βράδυ.

Το πράσινο πάσο εξωτερικής χρήσεως

Πηγές της ιταλικής κυβέρνησης επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται να υιοθετηθεί το «πράσινο πάσο εσωτερικής χρήσεως», με το οποίο θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα όσοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί, όσοι προσβλήθηκαν και ιάθηκαν από την covid 19 το τελευταίο εξάμηνο, και όποιοι έχουν μόλις υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ.

Η ιταλίδα υπουργός περιφερειακών θεμάτων, όμως, τόνισε ότι οι διάφορες περιφέρειες πρέπει να περιμένουν και να μην προχωρήσουν αυτόνομα στην υιοθέτηση του «πράσινου πάσου» για μετακινήσεις εντός των συνόρων της χώρας.

Δείτε όλη τη ροή ειδήσεων

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Politic.gr