Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 9:54:39 πμ
Κυριακή, 08 Φεβρουαρίου 2015 12:50

Και για την Ελλάδα συνομιλούν Ομπάμα-Μέρκελ στην Ουάσινγκτον

Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, βρίσκεται σε «στενή επαφή» με την γερμανίδα Καγκελάριο, 'Ανγκελα Μέρκελ, για διάφορα θέματα, όπως της Ελλάδας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ.

Ο κ.
Έρνεστ ανέφερε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα συναντηθεί με την Καγκελάριο Μέρκελ, τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ουάσιγκτον και ότι «η κατάσταση στην Ουκρανία θα περιλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος της συζήτησής τους».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αναφέρθηκε επίσης στις επικείμενες επισκέψεις του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε Βρυξέλλες και Μόναχο για να συναντηθεί με ευρωπαίους ηγέτες, σημειώνοντας ιδιαίτερα τις συζητήσεις «για τη βελτίωση της ασφάλειας και της οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία και τη θέσπιση αυστηρότερων οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία».

Υπενθυμίζεται ότι με δήλωσή του κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο CNN, ο Μπάρακ Ομπάμα έστειλε σαφές μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα, τονίζοντας ότι «δεν μπορείς να στίβεις τους λαούς με τη λιτότητα» ενώ τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης.

Πηγή: Το Βήμα