Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021, 1:15:59 πμ
etpa
Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 08:48

Κύπρος: Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο – Βασικό θέμα το άνοιγμα των γυμνασίων

Συντάκτης:

Στις 09:30 θα ξεκινήσει η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στην Κύπρο, υπό την προεδρία του Νίκου Αναστασιάδη, με βασικό θέμα το άνοιγμα των γυμνασίων από τις 2 Απριλίου σε παγκύπριο επίπεδο και την επαναλειτουργία των δημοτικών στην πόλη της Λεμεσού.

Η κυπριακή κυβέρνηση επανεξετάζει τον τρόπο επανέναρξης λειτουργίας γυμναστηρίων και φροντιστηρίων, καθώς και τη δυνατότητα αποστολής και τρίτου sms, πέραν των δύο που ισχύουν μέχρι σήμερα, αλλά μόνο για τα σαββατοκύριακα.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας Κύπρου καλεί τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου όπως μεριμνήσουν, ώστε τα παιδιά να υποβληθούν σε rapid test αντιγόνου είτε δωρεάν στα σημεία δειγματοληψίας που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες ή σε εγκεκριμένο ιδιωτικό κλινικό εργαστήριο, με δικά τους έξοδα.

Στο πλαίσιο της πρότασης αυτής, τα σημεία δειγματοληψίας παγκύπρια είναι ενισχυμένα τις μέρες αυτές και δίνεται προτεραιότητα στους μαθητές/μαθήτριες, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται γρηγορότερα. Παράλληλα, προς διευκόλυνση των μαθητών/μαθητριών, θα τοποθετηθούν μονάδες δειγματοληψίας και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Υποχρεωτική η υποβολή σε τεστ πριν την επιστροφή στα σχολεία

Υπενθυμίζεται ότι και το εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό των Γυμνασίων θα πρέπει να υποβληθεί σε εξέταση πριν την επιστροφή τους στα σχολεία. Η δειγματοληψία για τα ανήλικα άτομα θα γίνεται ρινικά. Aπό τη Δευτέρα, 5 Απριλίου, το πρόγραμμα ελέγχου με κινητές μονάδες δειγματοληψίας θα επεκταθεί και στα Γυμνάσια για την εξέταση των μαθητών/τριών και του προσωπικού σε εβδομαδιαία βάση.

Oι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης θα ανακοινωθούν από τον υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου, μετά το τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου.

Δείτε επίσης:Κύπρος-Covid-19: Αυξάνεται το ποσοστό ανίχνευσης του βρετανικού στελέχους

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Πηγή: Politic.gr