Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, 5:17:14 πμ
etpa
Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 20:33

Λος Άντζελες: Επιστροφή για την υποχρεωτική χρήση μάσκας

Συντάκτης:

Πισωγύρισμα για την κομητεία του Λος Άντζελες καθώς από το Σαββατοκύριακο επιστρέφει μετά από καιρό η υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

Τα αυξημένα κρούσματα και η μετάλλαξη δέλτα οι λόγοι της απόφασης αυτής.

Η κομητεία, έχει πληθυσμό 10 εκατομμυρίων κατοίκων και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στις ΗΠΑ, ενώ είναι μία από αρκετές πόλεις που συνέστησαν ή κατέστησαν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας και την εφαρμογή άλλων περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, καθώς τα περιστατικά των μολύνσεων έχουν αυξηθεί σε ανησυχητικά επίπεδα και σε αρκετές περιοχές των ΗΠΑ.

«Απαιτούμε τη χρήση μάσκας για όλους, όταν βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους και σε δημόσιες εκδηλώσεις και επιχειρήσεις, άσχετα από την κατάσταση εμβολιασμού τους, ώστε να μπορούμε να σταματήσουμε το υψηλό επίπεδο μετάδοσης των κρουσμάτων που βλέπουμε», έγραψε χθες στο Twitter η τοπική υπηρεσία δημόσιας υγείας της κομητείας.

Η επιβολή των περιορισμών θα αρχίσει ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία.

Η ανακοίνωση γίνεται έπειτα από έξι συνεχόμενες ημέρες κατά τις οποίες, περισσότερα από 1.000 νέα κρούσματα μόλυνσης από COVID-19 αναφέρθηκαν στην Κομητεία του Λος Άντζελες, με περίπου 400 νοσηλείες μέχρι την Τετάρτη, αυξημένες κατά 275 σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Εννέα νέοι θάνατοι από την COVID-19 αναφέρθηκαν μόνο την Τετάρτη.

Χθες, Πέμπτη, η Κομητεία του Σακραμέντο στην Καλιφόρνια συνέστησε στους κατοίκους της να φορούν μάσκες προσώπου σε εσωτερικούς χώρους, ακόμη και όσοι έχουν εμβολιαστεί.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η Κομητεία Γιόλο στην Καλιφόρνια συνέστησε επίσης τις μάσκες προσώπου σε εσωτερικούς χώρους, ενώ και στο Σπρίνγκφιλτ του Μισούρι, μαθητές και δάσκαλοι είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες στη διάρκεια των καλοκαιρινών προγραμμάτων διδασκαλίας.

Δείτε επίσης: Τουρκοκύπριος αρχηγός κόμματος, καλεί τον Ερντογάν “να μείνει στη χώρα του”

facebookShare on Facebook
TwitterTweet
FollowFollow us
customShare
customShare
customShare
customShare
customShare

Πηγή: Politic.gr