Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, 6:09:26 πμ
etpa
Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 17:33

Μόσχα: Σύμφωνη αλλά υπό προϋποθέσεις με την συμφωνία ΗΠΑ-Γερμανίας για τον Nord Stream

Συντάκτης:

Η συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream-2 μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ εξετάστηκε από το Κρεμλίνο που αν και αρχικά την χαιρέτησε, σημείωσε τα σημεία στα οποία διαφωνεί.

Αυτό υποστήριξεο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ ενώ ανέφερε πως η καγκελάριος της Γερμανίας  Μέρκελ ενημέρωσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν για το περιεχόμενο της συμφωνίας, λέγοντας ότι «στο κείμενο υπάρχουν κάποια σημεία με τα οποία δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε και κάποια σημεία τα οποία είμαστε έτοιμοι να χαιρετίσουμε».

«Η Ρωσία ήταν πάντα και παραμένει υπεύθυνος εγγυητής της ενεργειακής ασφάλειας τόσο στην ευρωπαϊκή ήπειρο, όσο και σε παγκόσμια κλίμακα» δήλωσε με αφορμή κάποιες θέσεις της συμφωνίας με τις οποίες η Μόσχα διαφωνεί.

Συγκεκριμένα επισήμανε πως «γίνεται λόγος για την διαρκή χρήση εκ μέρους της Ρωσίας του ενεργειακού ζητήματος ως όπλου και ως εργαλείου άσκησης πολιτικών πιέσεων», λέγοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμρ Πούτιν επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι η Ρωσία ποτέ δεν χρησιμοποίησε τους ενεργειακούς της πόρους ως εργαλείο άσκησης πολιτικών πιέσεων.

Το Κρεμλίνο δεν συμφωνεί και με την διατύπωση της συμφωνίας που λέει ότι η Ρωσία προβαίνει σε επιβλαβείς ενέργειες και εκδηλώνει επιθετικότητα στην Ουκρανία, αλλά και εκτός των ορίων της Ουκρανίας. «Ούτε στην Ουκρανία , ούτε εκτός των ορίων της δεν υπήρξε καμία επιθετικότητα εκ μέρους της Ρωσίας , ούτε προέβη η προβαίνει σε επιβλαβείς ενέργειες».

Δείτε επίσης: Κ. Γκιουλέκας: Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Συμβουλίου Ομοσπονδίας της Ρωσίας

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
facebookShare on Facebook
TwitterTweet
FollowFollow us
customShare
customShare
customShare
customShare
customShare

Πηγή: Politic.gr