Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021, 12:24:00 μμ
etpa
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021 23:51

ΟΗΕ: Περισσότερα από 8.500 παιδιά πολέμησαν ως στρατιώτες σε συρράξεις το 2020

Συντάκτης:

Συγκλονιστικά στοιχεία περιέχει η ετήσια έκθεση του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για τα παιδιά και τις ένοπλες συρράξεις, καθώς αποδεικνύεται ότι 8.521 ανήλικα άτομα χρησιμοποιήθηκαν ως στρατιώτες σε διάφορες συρράξεις ανά την υφήλιο το 2020, με τα 2.674 να σκοτώνονται.

Η έκθεση αφορά τους φόνους, τους ακρωτηριασμούς, την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών, τις απαγωγές, την στρατολόγηση, την παρεμπόδιση πρόσβασης σε βοήθεια και τις επιθέσεις κατά σχολείων και νοσοκομείων.

Στην έκθεση επιβεβαιώθηκαν παραβιάσεις κατά 19.379 παιδιών σε 21 συρράξεις, με τις περισσότερες να διαπράττονται σε Σομαλία, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Αφγανιστάν, Συρία και Υεμένη.

Αμφισβητείται η λίστα

Η έκθεση περιλαμβάνει μαύρη λίστα εμπόλεμων πλευρών με στόχο την διεθνή διαπόμπευσή τους ώστε να πιεσθούν να λάβουν μέτρα για την προστασία των παιδιών. Βέβαια, αμφισβητείται από πολλούς, με δεδομένες τις μαρτυρίες διπλωματών περί πιέσεων από τη Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ, προκειμένου να μην περιληφθούν στην εν λόγω λίστα.

Το Ισραήλ ουδέποτε έχει περιληφθεί στην μαύρη λίστα, ενώ η Σαουδική Αραβία αφαιρέθηκε το 2020, αρκετά χρόνια αφού είχε βρει την θέση της στην λίστα της ντροπής για τους φόνους και τους τραυματισμούς παιδιών στην Υεμένη.

Δείτε όλη τη ροή ειδήσεων

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
facebookShare on Facebook
TwitterTweet
FollowFollow us
customShare
customShare
customShare
customShare
customShare

Πηγή: Politic.gr