Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021, 1:13:24 πμ
etpa
Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 19:30

“Oktoberfest στο Ντουμπάι” σχεδιάζουν Γερμανοί επιχειρηματίες, με επώνυμους καλεσμένους- Διαφωνεί ο Δήμος Μονάχου

Συντάκτης:

Σχέδιο μεταφοράς του φετινού Oktoberfest από το Μόναχο στο Ντουμπάι, εφόσον η πανδημία δεν επιτρέψει για δεύτερη συνεχή χρονιά την διοργάνωσή του στην βαυαρική πρωτεύουσα, έχουν ήδη καταρτίσει Γερμανοί διοργανωτές σχετικών εκδηλώσεων.

Βέβαια, αποστάσεις από τα σχέδια για «γιορτή της μπίρας στην έρημο» παίρνει ο δήμος του Μονάχου.

Όπως επιβεβαιώνει στο περιοδικό Der Spiegel ο διοργανωτής της φημισμένης υπαίθριας χριστουγεννιάτικης αγοράς της Gendarmenmarkt στο Βερολίνο Τσαρλς Μπλούμε, ήδη βρήκε έκταση 420.000 τ.μ. κοντά στην μαρίνα του Ντουμπάι και οι τοπικές αρχές έχουν δώσει την συγκατάθεσή τους.

Η κατανάλωση αλκοόλ θα επιτρέπεται μόνο εντός του προβλεπόμενου χώρου, ενώ όποιοι μεθύσουν θα μεταφέρονται στα ξενοδοχεία τους με λεωφορεία και δεν θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν στην πόλη, «από σεβασμό και στις δύο κουλτούρες».

Σύμφωνα με την BILD, το Oktoberfest του Ντουμπάι θα ξεκινήσει στις 7 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τον Μάρτιο του 2022, ενώ υπολογίζεται οτι θα κοστίσει 50 εκατομμύρια ευρώ στους διοργανωτές του.

Στο Ντουμπάι θα κατασκευαστούν ακόμη ρέπλικες ορόσημων του Μονάχου, τη στιγμή που στο εγχείρημα αναμένεται να συμμετάσχουν πολλές βαυαρικές ζυθοποιίες και εστιατόρια και δεν θα απουσιάσουν οι διάσημοι προσκεκλημένοι.

Ανάμεσά τους οι ηθοποιοί ‘Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ και Πάμελα ‘Αντερσον, αλλά και ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Λόταρ Ματέους.

Το αυθεντικό Oktoberfest επρόκειτο να λάβει χώρα από τις 21 Σεπτεμβρίου ως τις 3 Οκτωβρίου στο Μόναχο, το οποίο δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την ακύρωσή του.

Σύμφωνα βέβαια με γερμανικά ΜΜΕ, ο δήμος αναμένεται να λάβει την οριστική απόφαση ματαίωσής του το αμέσως προσεχές διάστημα.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της πάντως, η πόλη ξεκαθαρίζει ότι «το Oktoberfest αποτελεί σήμα κατατεθέν του Μονάχου και πραγματοποιείται αποκλειστικά στο Μόναχο», ενώ προσθέτει ότι «τα σχέδια που έγιναν γνωστά για διοργάνωση στο Ντουμπάι δεν γίνονται ούτε για λογαριασμό ούτε με τη συγκατάθεση της πόλης του Μονάχου».

Δείτε επίσης: Αντίποινα Ρωσίας: Απαγόρευση εισόδου στο έδαφός της σε 8 Ευρωπαίους αξιωματούχους

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Politic.gr