Ο Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε χθες Τετάρτη ότι «δεν θα παραδώσει» κάποια όπλα και πυρομαχικά στο Ισραήλ, του οποίου οι ΗΠΑ είναι ο βασικός σύμμαχος και προμηθευτής στρατιωτικού υλικού, ειδικά «οβίδες του πυροβολικού», αν οι δυνάμεις του προχωρήσουν σε ευρείας κλίμακας χερσαία επίθεση στη Ράφα – διάβημα χωρίς προηγούμενο από πλευράς Ουάσιγκτον.
Κόσμος
O Μπάιντεν απειλεί να αναστείλει τις παραδόσεις ορισμένων όπλων στο Ισραήλ αν εξαπολυθεί χερσαία επίθεση στη Ράφα
Συντάκτης: Eidisis.grΒΤΑ: Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν μιλά για τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου μέσω Βουλγαρίας, την προμήθεια προς τη Σόφια, το διμερές εμπόριο, το καλωδιακό σύστημα μεταφοράς πράσινης ενέργειας
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Βουλγαρία είναι μια σημαντική χώρα διέλευσης για τις γειτονικές χώρες που λαμβάνουν φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω του εδάφους της”, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ σε δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι όλο και περισσότερες χώρες θα χρησιμοποιήσουν τη δυνατότητα αυτή.
Βόρεια Μακεδονία: Θρίαμβος του VMRO-DPMNE στις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές
Συντάκτης: Eidisis.grΠολύ μεγάλη νίκη σημειώνει το δεξιό αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO- DPMNE τόσο στις βουλευτικές όσο και στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στη Βόρεια Μακεδονία.
Στις βουλευτικές εκλογές, με καταμετρημένο άνω του 70% των ψήφων, το VMRO- DPMNE συγκεντρώνει ποσοστό 42%, ενώ το απερχόμενο κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) καταποντίζεται, λαμβάνοντας ποσοστό μόλις 14,5% και κινδυνεύει να χάσει ακόμη και τη δεύτερη θέση από το κυρίαρχο αλβανικό κόμμα στη Βόρεια Μακεδονία, το DUI του Αλί Αχμέτι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώνει η Εθνική Εκλογική Επιτροπή της Βόρειας Μακεδονίας.
Απάντηση Ράμα στις αντιδράσεις για την επίσκεψή του στην Ελλάδα: Δεν σχετίζεται με εσωτερικά θέματα ή τις ευρωεκλογές
Συντάκτης: Eidisis.grΟ πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα απάντησε στις αντιδράσεις για την επικείμενη έλευσή του στην Ελλάδα στις 12 Μαΐου.
Ο Έντι Ράμα με ανάρτησή του στο X εξήγησε ότι η επίσκεψή του γίνεται στο «πλαίσιο μιας από καιρό προγραμματισμένης σειράς επισκέψεων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας.
Λευκός Οίκος: Δεν σταματούν οι συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα
Συντάκτης: Eidisis.grΔεν έχουν σταματήσει οι συνομιλίες για την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας για τη Γάζα όπως αναφέρει ο Λευκός Οίκος.
Η εκπρόσωπος Τύπου Καρίν Ζαν – Πιέρ ανέφερε στους δημοσιογράφους επί του Air Force One ότι ο Τζο Μπάιντεν έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα του η οποία βοηθά στις διαπραγματεύσεις.
Στόλτενμπεργκ: «Το ΝΑΤΟ δεν προτίθεται να αναπτύξει δυνάμεις στην Ουκρανία»
Συντάκτης: Eidisis.gr«Το ΝΑΤΟ δεν προτίθεται να αναπτύξει δυνάμεις στην Ουκρανία. Όταν επισκέφθηκα την Ουκρανία, την προηγούμενη εβδομάδα, δεν ζητήθηκαν δυνάμεις του ΝΑΤΟ από τους Ουκρανούς, αλλά μεγαλύτερη υποστήριξη» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.
Θρίλερ στις προεδρικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία: Οι Σοσιαλδημοκράτες θέλουν συμμετοχή μικρότερη του 40%
Συντάκτης: Eidisis.grΕκλογικό θρίλερ εξελίσσεται στη Βόρεια Μακεδονία, με τους πολίτες να ψηφίζουν σήμερα για πρόεδρο της Δημοκρατίας και εκπροσώπους στο Κοινοβούλιο.
Φαβορί στις προεδρικές εκλογές είναι η υποψήφια του VMRO Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα η οποία είχε λάβει 40% στον πρώτο γύρο, έναντι 20% του σοσιαλδημοκράτη αντιπάλου της.
Αίγυπτος: Δολοφονήθηκε Ισραηλινοκαναδός επιχειρηματίας – Εξετάζεται αν ήταν ληστεία ή τρομοκρατική επίθεση
Συντάκτης: Eidisis.grΆρχισαν οι έρευνες της Αστυνομίας της Αιγύπτου για τον μυστηριώδη θάνατο ενός Ισραηλινοκαναδού επιχειρηματία ο οποίος δολοφονήθηκε στην παραλιακή πόλη Αλεξάνδρεια σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.
Η απάντηση του πρίγκιπα Χάρι στην απόρριψη του πατέρα του
Συντάκτης: Eidisis.grΣτη Βρετανία είναι ο πρίγκιπας Χάρι ο οποίος φέρεται να ήθελε να δει από κοντά τον βασιλιά Κάρολο.
Ωστόσο ο Βρετανός μονάρχης δεν θα συναντηθεί με τον δευτερότοκο γιο του καθώς έχει «γεμάτο πρόγραμμα», σύμφωνα με εκπρόσωπό του.
ΠΟΥ: Τα καύσιμα για τα νοσοκομεία στη νότια Γάζα αρκούν μόνο για τρεις ημέρες
Συντάκτης: Eidisis.grΤα καύσιμα για τη λειτουργία των νοσοκομείων στη νότια Λωρίδα της Γάζας αρκούν μόνο για τρεις μέρες, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
«Τα νοσοκομεία στη νότια Γάζα έχουν καύσιμα μόλις για τρεις ακόμη μέρες, πράγμα που σημαίνει ότι σύντομα θα σταματήσουν να λειτουργούν», τόνισε με ανάρτηση στο Χ ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.