Η Ευρώπη πρέπει να λάβει “δίκαιες και γενναίες αποφάσεις”, ακόμη και “καινοτόμες” μέσα στους επόμενους μήνες για να “επιταχύνει” και να ενισχύσει τη στρατιωτική υποστήριξή της προς την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Σουηδία.
Κόσμος
Μακρόν: Η Ευρώπη να λάβει “γενναίες” αποφάσεις για την Ουκρανία
Συντάκτης: Eidisis.grΜεξικό: Τρομακτικό τροχαίο δυστύχημα με 19 νεκρούς
Συντάκτης: Eidisis.grΈνα σοβαρό αυτοκινητικό δυστύχημα σημειώθηκε στο Μεξικό, όπου ένα φορτηγό συγκρούστηκε με ένα επιβατικό λεωφορείο στην πολιτεία Σιναλόα.
Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο δυστύχημα.
Νετανιάχου: Δεν θα αποσυρθούμε από τη Γάζα, ούτε θα αφήσουμε ελεύθερους Παλαιστίνιους κρατούμενους
Συντάκτης: Eidisis.gr«Δεν θα τελειώσουμε αυτόν τον πόλεμο αν δεν επιτευχθούν όλοι οι στόχοι του».
Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα πως το Ισραήλ δεν θα αποσύρει τις δυνάμεις του από τη Λωρίδα της Γάζας ούτε θα απελευθερώσει χιλιάδες Παλαιστίνιους που κρατούνται σε φυλακές ασφαλείας στο Ισραήλ, αποκρούοντας αναφορές μέσων ενημέρωσης για κάποιους όρους μιας ενδεχόμενης συμφωνίας για εκεχειρία με τη Χαμάς.
Ηνωμένο Βασίλειο: Η βασίλισσα Καμίλα διοργάνωσε δεξίωση μετά το εξιτήριο του βασιλιά Καρόλου
Συντάκτης: Eidisis.grΕκτός νοσοκομείου βρίσκεται από χθες ο βασιλιάς Κάρολος, με τη βασίλισσα Καμίλα να διοργανώνει δεξίωση.
Άλλωστε, εκτός από τον βασιλιά Κάρολο, πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζει και η Κέιτ Μίντλετον, με αποτέλεσμα η Καμίλα να έχει ένα φουλ πρόγραμμα με εμφανίσεις και υποχρεώσεις.
Καιρός: Πολικές θερμοκρασίες & τόνοι χιονιού στην Κωνσταντινούπολη
Συντάκτης: Eidisis.grΧιονοθύελλες, πολικές θερμοκρασίες και εκτεταμένα προβλήματα στο οδικό δίκτυο φέρνει το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει μεγάλο τμήμα της Τουρκίας.
Στο Χακάρι, οι κάτοικοι λένε πως είχαν να δουν πολλά χρόνια τόσο χιόνι.
Γερμανία: Εμπρηστικός μηχανισμός σε αυτοκίνητο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο
Συντάκτης: Eidisis.grΕμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη σε αυτοκίνητο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο, με το όχημα να καταστρέφεται ολοσχερώς.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα μέλη της ελληνικής πρεσβείας στοχοποιούνται, αφού και τον Σεπτέμβριο του 2022, εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη και κατέστρεψε αυτοκίνητο του προσωπικού.
Έγινε η πρώτη εμφύτευση μικροτσίπ σε άνθρωπο – Το ανακοίνωσε ο Έλον Μασκ
Συντάκτης: Eidisis.grΜικροτσίπ, μέσω επέμβασης, μπήκε για πρώτη φορά σε άνθρωπο, όπως ανακοίνωσε ο Έλον Μασκ.
Την πρώτη επιτυχημένη εμφύτευση μικροτσιπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο από την εταιρεία του Neuralink, ανακοίνωσε ο πολυεκατομμυριούχος Έλον Μασκ.
Eurovision: Σουηδοί ζητούν τον αποκλεισμό του Ισραήλ λόγω του πολέμου στη Γάζα
Συντάκτης: Eidisis.grΠερίπου 1.000 Σουηδοί καλλιτέχνες απαιτούν τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, σύμφωνα με έγγραφο αίτημα τους στο οποίο συμμετείχε η Expressen.
Περισσότεροι από 1.000 μουσικοί καλλιτέχνες από τη χώρα που διοργανώνει φέτος η Eurovision, τη Σουηδία, υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή καλώντας το Ισραήλ να αποκλειστεί από τον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού για τον «βίαιο πόλεμο στη Γάζα».
Φονικές μάχες στη Λωρίδα της Γάζας – «Ελπίδα» για εκεχειρία
Συντάκτης: Eidisis.grΟ εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντανιέλ Χαγκαρί, χαρακτηρίζοντας τη Χαν Γιούνις «πρωτεύουσα» της Χαμάς, διαβεβαίωσε πως έχουν σκοτωθεί «πάνω από 2.000 τρομοκράτες».
Φονικές εχθροπραξίες εξακολουθούσαν να μαίνονται χθες Δευτέρα και συνεχίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στη Λωρίδα της Γάζας, ιδίως στη Χαν Γιούνις, την μεγαλύτερη πόλη του νότιου τομέα του παλαιστινιακού θυλάκου, την ώρα που ο επικεφαλής του ΟΗΕ έχει αποδυθεί σε προσπάθεια να πειστούν οι χώρες που χρηματοδοτούν την υπηρεσία του που προσφέρει βοήθεια στους παλαιστίνιους πρόσφυγες να συνεχίσουν, εν μέσω ολοένα πιο σοβαρής κρίσης για το UNRWA
Όσα έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο.
1018: Η Πολωνία και η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία υπογράφουν τη Συνθήκη του Μπάουτσεν.
1595: Το αριστούργημα του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», κάνει πρεμιέρα στο Λονδίνο.