espa pkm

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2026, 7:57:48 πμ

Κόσμος

Οι συνομιλίες για συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν προχωρούν, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN από διπλωματική πηγή, καθώς οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν και τη νύχτα.

Παρά τις πρόσφατες ανταλλαγές πυρών που απειλούν τις διπλωματικές διαδικασίες, οι συνομιλίες συνεχίζονται με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα πλήξουν το Ιράν «με σφοδρότητα», συμπληρώνοντας πως η Τεχεράνη έχει καθυστερήσει να καταλήξει σε συμφωνία για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

Η καναδική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες την κατάθεση ενός νομοσχεδίου για την ψηφιακή ασφάλεια, το οποίο θα απαγορεύει τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε παιδιά κάτω των 16 ετών, με ορισμένες εξαιρέσεις για πλατφόρμες που πληρούν συγκεκριμένα πρότυπα ασφαλείας.

Σήμερα, οι Φρουροί της Επανάστασης, ο ιδεολογικός στρατός του Ιράν, ανακοίνωσαν την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων κατά ενός κέντρου διοίκησης των ΗΠΑ στην Ιορδανία, ως αντίποινα για τους πρόσφατους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Οι Φρουροί της Επανάστασης, ο ιδεολογικός στρατός του Ιράν, ανακοίνωσαν σήμερα ότι πραγματοποίησαν επιθέσεις σε βάσεις των ΗΠΑ στο Κουβέιτ και το Μπαχρέιν ως αντίποινα για τους πρόσφατους αμερικανικούς βομβαρδισμούς κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ο ιρανικός στρατός εξέδωσε προειδοποίηση ότι από εδώ και στο εξής, οποιοδήποτε πλοίο προσπαθεί να διασχίσει το στενό του Ορμούζ θα γίνεται στόχος. Το πολεμικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι επλήγησαν δύο σκάφη που επιχείρησαν να περάσουν από αυτή τη στρατηγικής σημασίας θαλάσσια αρτηρία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (CENTCOM), ο αμερικανικός στρατός προχώρησε σε επιθέσεις στο Ιράν, οι οποίες ξεκίνησαν σήμερα στις 5:15 μ.μ. ET.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν έχουν κλιμακωθεί σημαντικά.

Ο πάπας Λέων ΙΔ’ δήλωσε σήμερα ότι οι Χριστιανοί δεν μπορούν να θεωρούν ότι είναι πραγματικοί Χριστιανοί αν υποστηρίζουν τον πόλεμο, σε μια έμμεση αναφορά στην πολιτική του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ισραέλ Κατς, δήλωσε σήμερα ότι το τέλος της σύγκρουσης με το Ιράν απέχει πολύ ακόμη, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στην Ιερουσαλήμ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Εσμαΐλ Μπαγαΐ, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιτέθηκαν σκόπιμα σε υποδομές ύδρευσης στη Σιρίκ, μια παραθαλάσσια πόλη στην επαρχία Χορμοζγκάν.