Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) διέψευσαν τις αναφορές από την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο και την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) περί προειδοποίησης που έλαβαν από το Ισραήλ για εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Κοντς και πέντε σχολείων στη Γάζα, ενόψει επικείμενης επίθεσης.
Κόσμος
Μεσανατολικό: Ο ισραηλινός στρατός διαψεύδει ότι ζήτησε την εκκένωση νοσοκομείου και σχολείων στη Γάζα
Συντάκτης: Eidisis.grΗ πρώτη φωτογραφία με τις δύο Αμερικανίδες ομήρους που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς
Συντάκτης: Eidisis.grΣτη δημοσιότητα δόθηκε φωτογραφία που απεικονίζει τις δύο Αμερικανίδες ομήρους μετά την παράδοσή τους στις IDF, αφού απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς.
Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, οι δύο γυναίκες συνοδεύονται από αξιωματικούς των IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις).
Ο Μπάιντεν ευχαρίστησε το Κατάρ και το Ισραήλ για την απελευθέρωση των δύο Αμερικανίδων από τη Χαμάς
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, επιβεβαίωσε την απελευθέρωση των δύο Αμερικανίδων που κρατούνταν όμηροι από τη Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου.
«Σήμερα, εξασφαλίσαμε την απελευθέρωση δύο Αμερικανίδων που αιχμαλωτίστηκαν από τη Χαμάς κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.
Μ.Σχοινάς: Θα εκπροσωπήσει την Κομισιόν στη σύνοδο κορυφής του Καΐρου για την ειρήνη
Συντάκτης: Eidisis.grΣτην Σύνοδο Κορυφής του Καΐρου για την ειρήνη, που αφορά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η Κομισιόν θα εκπροσωπηθεί από τον Αντιπρόεδρό της, Μαργαρίτη Σχοινά.
Αυτό έγινε μετά από αίτημα της Προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία είχε δεχθεί πρόσκληση από τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Σίσι, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής.
Ο Μπάιντεν ζητά από το Κογκρέσο να εγκρίνει πακέτο βοήθειας 106 δισ. δολαρίων για Ουκρανία και Ισραήλ
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Λευκός Οίκος έκανε σήμερα έκκληση στο Κογκρέσο να εγκρίνει ένα χρηματοδοτικό πακέτο περίπου 106 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να υλοποιήσει φιλόδοξα προγράμματα σε Ουκρανία, Ισραήλ και για την προστασία των συνόρων των ΗΠΑ.
Άπλωσε το χέρι η Χαμάς: Απελευθέρωσε δύο ομήρους για ανθρωπιστικούς λόγους
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Χαμάς απελευθέρωσε δύο Αμερικανούς ομήρους, μια μητέρα και την κόρη της, με ανθρωπιστικούς λόγους, όπως αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.
«Σε απάντηση στις προσπάθειες του Κατάρ, οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ απελευθέρωσαν δύο Αμερικανούς πολίτες (μια μητέρα και την κόρη της) για ανθρωπιστικούς λόγους και για να αποδείξουν στον αμερικανικό λαό και τον κόσμο ότι οι ισχυρισμοί του Μπάιντεν και της φασιστικής κυβέρνησής του είναι ψευδείς και αβάσιμοι» αναφέρει συγκεκριμένα η Χαμάς.
Ερντογάν: «Η επέκταση των επιθέσεων στη Γάζα θα φέρει μόνο περισσότερο πόνο, θάνατο και δάκρυα»
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Ερντογάν κάνει λόγο για γενοκτονία και τονίζει ότι «αντί να κάνει πίσω από τα λάθη της και να ενεργεί με τη σοφία ενός κράτους, η ισραηλινή διοίκηση ενεργεί σαν οργάνωση με την πρόκληση εξωπεριφερειακών παραγόντων».
Ισραήλ: 100.000 πολίτες έχουν ζητήσει άδεια οπλοφορίας
Συντάκτης: Eidisis.grΑπό την αρχή του έτους έχουν εκδοθεί περίπου 26.000 ατομικές άδειες οπλοφορίας.
Την ώρα που το Ισραήλ βρίσκεται στη δίνη του πολέμου, το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας της χώρας ανακοίνωσε ότι από την ημέρα που άρχισε η σύρραξη με τη Χαμάς, έχουν γίνει περίπου 100.000 αιτήσεις από πολίτες οι οποίοι θέλουν να λάβουν άδεια οπλοκατοχής.
Λεπέν: «Ο Μπενζεμά έχει σαφώς συμπάθεια για το πιο ριζοσπαστικό Ισλάμ»
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Μαρίν Λεπέν, πολιτικός από τη Γαλλία που διεκδίκησε για τη θέση του προεδρου της χώρας τρεις φορές, κατηγόρησε τον Καρίμ Μπενζεμά ότι εκδηλώνει συμπάθεια προς τον ριζοσπαστικό Ισλάμ.
Γαλλία: Συνελήφθη έφηβος με μαχαίρι έξω από τη Συναγωγή
Συντάκτης: Eidisis.grΣτη Γαλλία, υπάρχει αυξημένη ανησυχία λόγω επιθέσεων κατά της Εβραϊκής κοινότητας, η οποία επανέρχεται λόγω των εντάσεων στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.
Σήμερα (20/10/2023), οι αρχές συνέλαβαν έναν έφηβο ο οποίος είχε ένα μαχαίρι και βρισκόταν έξω από μια Συναγωγή στο Στρασβούργο.