Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα διορίσει έναν νέο πρωθυπουργό εντός των επόμενων 48 ωρών, ανακοίνωσε απόψε το Μέγαρο των Ηλυσίων. Ο Μακρόν ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρωθυπουργό Σεμπαστιάν Λεκορνί για τη δουλειά που έκανε τις τελευταίες δύο ημέρες, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η πλειοψηφία των βουλευτών αντιτίθεται στη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης.
Κόσμος
Νέος πρωθυπουργός για τη Γαλλία αναμένεται εντός 48 ωρών
Συντάκτης: Eidisis.grΔυνητική επίσκεψη Τραμπ στη Μέση Ανατολή: Θετικά νέα για τις διαπραγματεύσεις
Συντάκτης: Eidisis.grΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι είναι πιθανόν να πάει στη Μέση Ανατολή στο τέλος της εβδομάδας, ίσως την Κυριακή.
Οι διαπραγματεύσεις με τη Χαμάςφαίνεται ότι πάνε καλά και μια συμφωνία είναι πολύ κοντά, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Η άφιξη τούρκικων καμικάζι drones στο Κόσοβο προκαλεί οργή στη Σερβία
Συντάκτης: Eidisis.grΤο Κόσοβο παρέλαβε σήμερα drones καμικάζι από την Τουρκία. Την ανακοίνωση έκανε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Άλμπιν Κούρτι μέσω ανάρτησής του στο διαδίκτυο. «Το Κόσοβο παρέλαβε χιλιάδες drones καμικάζι, στις 8 Νοεμβρίου, από την Τουρκία.
Η απουσία του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ από τη σύνοδο για τη Γάζα λόγω του shutdown
Συντάκτης: Eidisis.grΟ υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο δεν θα παραστεί τελικά στην αυριανή υπουργική σύνοδο στο Παρίσι με αντικείμενο τη μεταπολεμική μετάβαση στη Λωρίδα της Γάζας.
Υπουργική σύνοδος στο Παρίσι με στόχο την υλοποίηση του σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα
Συντάκτης: Eidisis.grΗ υπουργική σύνοδος για τη Γάζα, στην οποία αναμένεται να παραβρεθούν αύριο Πέμπτη οι επικεφαλής της διπλωματίας αραβικών και ευρωπαϊκών χωρών, θα έχει ως στόχο να συζητηθεί το πώς θα εφαρμοστεί το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη Γάζα και να εκτιμηθεί η συλλογική δέσμευση των χωρών στη διαδικασία αυτή, ανέφεραν σήμερα διπλωματικές πηγές.
Γερμανία: Νέα εξουσία για την αστυνομία κατά των drones
Συντάκτης: Eidisis.grΗ γερμανική αστυνομία θα αποκτήσει σύντομα την εξουσία να καταρρίπτει drones, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Στην προσπάθεια κατά των απειλών από μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα αξιοποιηθούν νέα, υπερσύγχρονα τεχνικά μέσα.
Ο Τραμπ ζητά τη φυλάκιση του δημάρχου Σικάγο και του κυβερνήτη Ιλινόι
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε σήμερα τη φυλάκιση του δημάρχου του Σικάγο Μπράντον Τζόνσον και του κυβερνήτη του Ιλινόι Τζι Μπι Πρίτσκερ, κατηγορώντας τους δύο Δημοκρατικούς ότι απέτυχαν να προστατεύσουν τους υπαλλήλους της ομοσπονδιακής υπηρεσίας μετανάστευσης (ICE) χωρίς να παρουσιάσει κανένα αποδεικτικό στοιχείο.
Φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία φέρει ευθύνη για τις παραβιάσεις με drones και τις κυβερνοεπιθέσεις
Συντάκτης: Eidisis.gr«Πρόκειται για υβριδικό πόλεμο», δήλωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλώντας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, απαντώντας στην ερώτηση που κατατέθηκε για τις πρόσφατες παραβιάσεις του εναέριου χώρου και κρίσιμων υποδομών σε πολλά κράτη μέλη της ΕΕ.
Επίσκεψη του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κύπρο: Στο επίκεντρο οι υποδομές και οι μεταφορές για την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ το 2026
Συντάκτης: Eidisis.grΔιήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποίησε ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά την οποία είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, και διμερείς επαφές με υπουργούς, ενώ ήταν κεντρικός ομιλητής στη ναυτιλιακή έκθεση «Maritime Cyprus 2025».
Λεκορνί: Πιθανή πολιτική συμφωνία για αποφυγή νέων εκλογών – «Υπάρχει βούληση» για προϋπολογισμό 2026
Συντάκτης: Eidisis.grΟ πρωθυπουργός της Γαλλίας Σεμπαστιάν Λεκορνί άφησε σήμερα ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει εντός της ημέρας μία πολιτική συμφωνία που θα μπορούσε να αποτρέψει την προσφυγή σε νέες βουλευτικές εκλογές.