espa pkm

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2026, 5:40:55 πμ

Κόσμος

«Για να αναζωογονηθεί η ελπίδα για ειρήνη για τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς και για μια λύση δύο κρατών, σήμερα το Ηνωμένο Βασίλειο αναγνωρίζει επίσημα το Κράτος της Παλαιστίνης».

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν το 50% των πτήσεων που είναι προγραμματισμένες να αναχωρήσουν αύριο από αυτό, καθώς δεν έχουν επιλυθεί τα προβλήματα με το σύστημα τσεκ-ιν που οφείλονται σε κυβερνοεπίθεση που σημειώθηκε προχθές, ανακοινώθηκε από την εταιρεία που εξασφαλίζει τη λειτουργία του αεροδρομίου.

Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2025 14:43

Ο πάπας Λέων ΙΔ’ εκφράζει αλληλεγγύη προς τη Γάζα

Συντάκτης:

Ο πάπας Λέων ΙΔ’ εξέφρασε σήμερα, στο τέλος της προσευχής της Κυριακής στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, την αλληλεγγύη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας προς τον παλαιστινιακό πληθυσμό της «μαρτυρικής γης» της Γάζας και δήλωσε πως «δεν υπάρχει μέλλον θεμελιωμένο πάνω στη βία, την αναγκαστική εξορία, την εκδίκηση».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Εσθονίας ανακοίνωσε σήμερα ότι, έπειτα από αίτημά του, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα, έκτακτη σύνοδος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με θέμα την εισβολή τριών ρωσικών αεροπλάνων στον εσθονικό εθνικό εναέριο χώρο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στη συνάντηση που θα έχει στις 25 Σεπτεμβρίου στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι θα εγείρει το ζήτημα των «σφαγών» του Ισραήλ στη Γάζα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και εξέφρασε την ελπίδα ότι μια ευρύτερη αναγνώριση κράτους της Παλαιστίνης θα επιταχύνει τις προσπάθειες για μια λύση δύο κρατών.

Περίπου πεντακόσιοι άνθρωποι συμμετείχαν χθες Σάββατο στη Λίμα σε διαδήλωση εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης, που πήρε βίαιη τροπή, με αψιμαχίες ανάμεσα στην αστυνομία και συγκεντρωμένους, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δύο βλήματα εκτοξεύτηκαν σήμερα από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας προς το Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος έχει εντείνει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στην Πόλη της Γάζας.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου Σίφα της πόλης της Γάζας, ο Μοχάμεντ Αμπού Σαλμίγια, είχε βάρδια χθες Σάββατο στο τμήμα επειγόντων περιστατικών όταν διακομίστηκαν εκεί τα πτώματα του αδελφού του και της νύφης του, θυμάτων ισραηλινού βομβαρδισμού.

Αποστολή Χαϊδελβέργη: Μαρία Κουζινοπούλου

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Νέου Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης έχουν συγκεντρωθεί 200 πολλά υποσχόμενοι νέοι ερευνητές της Πληροφορικής και των Μαθηματικών προερχόμενοι από κάθε γωνιά του κόσμου.