Σχεδόν δύο στους τρεις Αμερικανούς πιστεύουν ότι η σκληρή ρητορική που χρησιμοποιείται στον πολιτικό διάλογο ενθαρρύνει τη βία, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που διενεργήθηκε τις ημέρες που ακολούθησαν τη δολοφονία του συντηρητικού πολιτικού ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ.
Κόσμος
Δημοσκόπηση ΗΠΑ: Ανησυχία των Αμερικανών για τη βία που προκαλεί η πολιτική ρητορική
Συντάκτης: Eidisis.grΙσπανία: Ρεκόρ θερμοκρασίας το καλοκαίρι του 2025 σύμφωνα με την AEMET
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Ισπανία βίωσε φέτος το θερμότερο καλοκαίρι που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα, ανακοίνωσε η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της, η AEMET.
Η μέση θερμοκρασία φέτος ανήλθε σε 24,2 βαθμούς Κελσίου, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ του 2022 .
Μάριο Ντράγκι: Η αδράνεια απειλεί την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα και κυριαρχία
Συντάκτης: Eidisis.grΟ πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι ανέφερε ότι η Ευρώπη κινείται με βραδύτητα, βαλτωμένη από τη γραφειοκρατία και πολύ πίσω από τους κύριους ανταγωνιστές της, όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα, μιλώντας σήμερα στις Βρυξέλλες σε συνέδριο υψηλού επιπέδου για την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δημοσίευση της έκθεσής του.
Γερμανία: Ισόβια κάθειρξη για τον Αφγανό δολοφόνο αστυνομικού στο Μανχάιμ
Συντάκτης: Eidisis.grΣε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Αφγανός Σουλεϊμάν Αταέ, ο οποίος κρίθηκε σήμερα ένοχος για τη δολοφονία του αστυνομικού Ρουβέν Λάου και για ακόμη τέσσερις απόπειρες δολοφονίας στο Μανχάιμ στις 31 Μαΐου 2024, κατά τη διάρκεια πολιτικής ομιλίας εκπροσώπου του αντιισλαμικού κινήματος Pax Europa.
Η Ισπανία διαμαρτύρεται για τα προσβλητικά σχόλια του Ισραλινού Υπουργού Εξωτερικών κατά του Πέδρο Σάντσεθ
Συντάκτης: Eidisis.grΤο ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι κάλεσε την επιτετραμμένη της ισραηλινής πρεσβείας στη Μαδρίτη για να διαμαρτυρηθεί για τα σχόλια που έκανε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γκίντεον Σάαρ για τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ.
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία στη Γάζα
Συντάκτης: Eidisis.grΕπιτροπή Έρευνας του ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε στο συμπέρασμα πως το Ισραήλ διέπραξε γενοκτονία στη Γάζα. Σύμφωνα με την Επιτροπή, υψηλόβαθμοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, υποκίνησαν τέτοιες ενέργειες.
Ρωσία: Απορρίπτεται η πιθανότητα συνόδου με Κίεβο και Ουάσινγκτον
Συντάκτης: Eidisis.grΑνακοίνωση της Ρωσίας σχετικά με τις τριμερείς συνομιλίες με Ουκρανία και ΗΠΑ, απαιτώντας λογική ανταπόκριση από το Κίεβο. Δεν διεξάγεται καμία συζήτηση σχετικά με τη δυνατότητα τριμερούς συνόδου κορυφής μεταξύ Ρωσίας, Ουκρανίας και ΗΠΑ, εάν το Κίεβο δεν δώσει μια λογική απάντηση στις ρωσικές προτάσεις, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ, στο πρακτορείο TASS.
Γάζα: Χερσαία επίθεση ξεκινά το Ισραήλ μετά από μέρες βομβαρδισμών – Μαζικές εκκενώσεις και φόβοι για ανθρωπιστική καταστροφή
Συντάκτης: Eidisis.grΟ ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε τη Δευτέρα χερσαία επιχείρηση με στόχο την κατάληψη της πόλης της Γάζας, όπως μετέδωσε ο ιστότοπος Axios επικαλούμενος Ισραηλινούς αξιωματούχους.
Η επιχείρηση αυτή έρχεται ως συνέχεια των αεροπορικών πληγμάτων και των συνεχών βομβαρδισμών στην περιοχή, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη διεθνή ανησυχία.
Τραμπ: Μήνυση 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά των New York Times για συκοφαντική δυσφήμιση
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες τη πρόθεσή του να καταθέσει μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της εφημερίδας New York Times, ζητώντας ως αποζημίωση ποσό 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μερικές ημέρες μετά τη δημοσίευση άρθρων της για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Έπστιν.
Οι ΗΠΑ αποσύρουν την πιστοποίηση συμμάχου κατά των ναρκωτικών από την Κολομβία
Συντάκτης: Eidisis.grΟι ΗΠΑ απέσυραν την πιστοποίηση της Κολομβίας στην καταπολέμηση των ναρκωτικών, επηρεάζοντας σοβαρά τη χρηματοδότησή της. Η απόφαση της Ουάσιγκτον να μην θεωρεί πλέον την Μπογοτά σύμμαχο στον αγώνα κατά της διακίνησης ναρκωτικών επισημάνθηκε χθες από τον πρόεδρο της Κολομβίας, Γουστάβο Πέτρο.