Το Κίεβο και οι σύμμαχοί του θα πρέπει να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για την κατάρτιση των μελλοντικών εγγυήσεων ασφαλείας για την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Κόσμος
Ζελένσκι: Επείγουσα ανάγκη για ενίσχυση των εγγυήσεων ασφαλείας στην Ουκρανία
Συντάκτης: Eidisis.grΑντίκτυποι των δασμών του Τραμπ: Η αντίδραση της Κομισιόν και οι επισημάνσεις για τη ρύθμιση της ψηφιακής οικονομίας
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Τόμας Ρενιέρ, υπεύθυνος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τεχνολογικά θέματα, δήλωσε ότι οι κατηγορίες πως το DSA (Κανονισμός για τις ψηφιακές υπηρεσίες) είναι εργαλείο λογοκρισίας είναι αβάσιμες, υπογραμμίζοντας ότι η ελευθερία έκφρασης είναι θεμελιώδες δικαίωμα στην ΕΕ.
Κομισιόν: Συνέπειες από την επίθεση του Ισραήλ σε νοσοκομείο στη Γάζα – Οι δηλώσεις του Γερμανού καγκελάριου Μερτς
Συντάκτης: Eidisis.grΗ επίθεση του Ισραήλ στο νοσοκομείο Νάσερ, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, χθες Δευτέρα, κατά την οποία τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν περιλαμβανομένων πέντε δημοσιογράφων, είναι “εντελώς απαράδεκτη”, δήλωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Συμφωνίες ενέργειας στη Μόσχα: Διερευνητικές συζητήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας
Συντάκτης: Eidisis.grΑμερικανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι συζήτησαν αρκετές ενεργειακές συμφωνίες στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων, αυτόν τον μήνα, που αποσκοπούσαν στην επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία. Σύμφωνα με πηγές του Reuters, οι συμφωνίες αυτές προτάθηκαν ως κίνητρα για να ενθαρρυνθεί το Κρεμλίνο να καταλήξει σε ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία, ενώ παράλληλα να χαλαρώσουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Ιράν: Κατηγορίες της Αυστραλίας για αντισημιτικές ενέργειες απορρίπτονται
Συντάκτης: Eidisis.grΤο Ιράν αντέτεινε στις κατηγορίες της Αυστραλίας για αντισημιτικές ενέργειες, προειδοποιώντας για διπλωματικά αντίποινα. Το Ιράν αντέτεινε σήμερα στις κατηγορίες που διατύπωσε η Αυστραλία, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία εμπλοκή σε αντισημιτικές ενέργειες που σημειώθηκαν πέρυσι στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ.
Ανανεώνεται η θητεία της δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο για έναν ακόμη χρόνο
Συντάκτης: Eidisis.grΟι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να εγκρίνουν την παράταση για έναν χρόνο της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο, που λήγει στα τέλη του μηνός, όπως δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός απεσταλμένος Τομ Μπάρακ.
Αυξάνονται οι εκτοπισμένοι στην πόλη της Γάζας λόγω των συνεχών βομβαρδισμών
Συντάκτης: Eidisis.grΠερισσότερες οικογένειες Παλαιστίνιων εγκατέλειψαν σήμερα την πόλη της Γάζας, έπειτα από μία ακόμη νύκτα ισραηλινών βομβαρδισμών στα περίχωρά της, ενώ στο Ισραήλ πολίτες έχουν καλέσει σε ημέρα διαδηλώσεων με αίτημα την απελευθέρωση των ομήρων και τον τερματισμό του πολέμου.
Διαδηλώσεις στο Τελ Αβίβ: Απαιτήσεις για συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων ενόψει υπουργικής συνεδρίασης
Συντάκτης: Eidisis.grΕκατοντάδες διαδηλωτές απέκλεισαν την κυκλοφορία κοντά στο Τελ Αβίβ νωρίς σήμερα το πρωί ζητώντας να τεθεί τέλος στον πόλεμο στη Γάζα και να απελευθερωθούν οι όμηροι, ενόψει μιας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας που προβλέπεται για το βράδυ.
Βρετανία: Νέα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση των εγκλημάτων τιμής
Συντάκτης: Eidisis.grΗ κυβέρνηση της Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα νέα μέτρα που έχουν στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση και πρόληψη των λεγόμενων εγκλημάτων τιμής, καθώς πολλά τέτοια περιστατικά έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη τα τελευταία χρόνια.
Τραμπ: «Ανυπομονώ να δω τον Κιμ Γιονγκ Ουν» – Σχέδια επαναφοράς πυρηνικής διπλωματίας και ανέγερση ενός Trump Tower στη Β. Κορέα
Συντάκτης: Eidisis.grΟ πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, πιθανώς μέσα στη χρονιά, προσπαθώντας να επαναφέρει τη διακοπείσα πυρηνική διπλωματία από την πρώτη θητεία του.