Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια πυροβολισμών σήμερα κοντά σε τζαμί στην πόλη Όρεμπρο της Σουηδίας, ένα περιστατικό που φέρεται να συνδέεται με αντιπαλότητες μεταξύ συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Κόσμος
Σουηδία: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από πυροβολισμούς κοντά σε τζαμί
Συντάκτης: Eidisis.grΤο Κρεμλίνο επισημαίνει ότι μια τριμερής συνάντηση για την Ουκρανία είναι εφικτή αν οι συνομιλίες στην Αλάσκα έχουν θετικά αποτελέσματα
Συντάκτης: Eidisis.grΔιαπραγματεύσεις Πούτιν–Τραμπ για την Ουκρανία στην Αλάσκα μπορεί να ανοίξουν δρόμο για τριμερή συνάντηση. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι, εν όψει της συνόδου κορυφής στην Αλάσκα για την Ουκρανία, υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής μιας τριμερούς συνάντησης εφόσον οι συνομιλίες μεταξύ του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ντόναλντ Τραμπ αποδώσουν θετικά αποτελέσματα.
Ζελένσκι: Βασιζόμαστε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να πειστεί η Ρωσία να σταματήσει τον πόλεμο
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι θυσιάζει στρατιώτες για να αποκομίσει οφέλη πριν από τη σύνοδο κορυφής.
«Η κρίσιμη σύνοδος Πούτιν – Τραμπ ανοίγει τον δρόμο προς μια δίκαιη ειρήνη, με ουσιαστική τριμερή συζήτηση μεταξύ των ηγετών της Ουκρανίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας.
Ζελένσκι: «Ήρθε η ώρα για ειρηνική λύση, η Ρωσία πρέπει να δράσει με υπευθυνότητα»
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι είναι σημαντικό η σημερινή σύνοδος κορυφής μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου ομολόγου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Αλάσκα να ανοίξει τον δρόμο προς μια «δίκαιη ειρήνη», καθώς και για επί της ουσίας τριμερείς συνομιλίες μεταξύ των ηγετών της Ουκρανίας, της Ρωσίας και των ΗΠΑ.
Ισπανία: Σφοδρή μάχη με τις φλόγες σε 14 μέτωπα – Αυξάνονται οι νεκροί στους επτά
Συντάκτης: Eidisis.grΣφοδρές πυρκαγιές στην Ισπανία, με 14 μέτωπα ενεργά και επτά θύματα. Οι θερμοκρασίες αυξάνονται κατακόρυφα. Πύρινη κόλαση βιώνει η Ισπανία για άλλη μία ημέρα, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν αγώνα με 14 μεγάλα πύρινα μέτωπα.
Συναντώντας τον Πούτιν: ο Τραμπ αναχωρεί για την Αλάσκα με υψηλά διακυβεύματα
Συντάκτης: Eidisis.grΗ λακωνική ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ πριν την αναχώρησή του για την Αλάσκα φανερώνει την κρισιμότητα της αποστολής του. Στην Αλάσκα, αναμένεται να διεξαχθεί μια σημαντική συνάντηση κορυφής με τον ομόλογό του της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.
Καταστροφή στο Πακιστάν: Τουλάχιστον 120 θάνατοι από σφοδρές βροχές
Συντάκτης: Eidisis.grΣχεδόν 120 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από καταρρακτώδεις βροχές στο βόρειο Πακιστάν τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσαν οι αρχές σήμερα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από την έναρξη των μουσώνων στα τέλη Ιουνίου σε περισσότερους από 400.
Σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από το νέο σχέδιο εποικισμού του Ισραήλ, σύμφωνα με το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ
Συντάκτης: Eidisis.grΤο Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι ένα ισραηλινό σχέδιο για την κατασκευή χιλιάδων νέων κατοικιών μεταξύ ενός ισραηλινού οικισμού στη Δυτική Όχθη και κοντά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ είναι παράνομο βάσει του διεθνούς δικαίου (key001) και θα θέσει τους Παλαιστίνιους της περιοχής σε κίνδυνο αναγκαστικής έξωσης, κάτι που η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ χαρακτήρισε έγκλημα πολέμου.
Σύλληψη του δημάρχου του Πέρα στην Κωνσταντινούπολη: Η καταστολή συνεχίζεται
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 44 άτομα, μεταξύ των οποίων και τον δήμαρχο του κεντρικού δήμου του Πέρα της Κωνσταντινούπολης, στο πλαίσιο των ερευνών για διαφθορά.
Τραμπ: «Ο Πούτιν δεν πρόκειται να παίξει μαζί μου» – Όλα έτοιμα για την κρίσιμη συνάντηση των δύο ηγετών για την Ουκρανία
Συντάκτης: Eidisis.grΤο Κίεβο και οι Ευρωπαίοι φοβούνται ότι απόντος του Ζελένσκι, Τραμπ και Πούτιν ενδέχεται να επανασχεδιάσουν τον χάρτη της Ουκρανίας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εκτιμά ότι ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντίμιρ Πούτιν, δεν θα επιχειρήσει να «παίξει» μαζί του στη σημερινή τους συνάντηση (22:30 ώρα Ελλάδας) στην Αλάσκα, ενώ έχει ήδη καταστήσει σαφές πως σκοπεύει να εντάξει «σύντομα» τον ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μελλοντικές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία.