Κόσμος
Σύνοδος Κορυφής: Υπέκυψε στον κορωνοϊό και το γερμανικό δόγμα λιτότητας;
Συντάκτης: Eidisis.grΣτο απόγειο της κρίσης χρέους στην ΕΕ οι Γερμανοί θεωρούνταν οι αδίστακτοι θιασώτες της λιτότητας, οι οποίοι επέβαλλαν προγράμματα ανελέητης δημοσιονομικής πειθαρχίας στους οικονομικά αδύναμους εταίρους της νότιας Ευρώπης. Για τους φειδωλούς Βορειοευρωπαίους αντίθετα, η Γερμανία ήταν άγκυρα σταθερότητας που διαφύλασσε την Ευρώπη από τα δεινά των δυσθεώρητων ελλειμμάτων και χρεών.
Τομ Χανκς για κορωνοϊό: «Ένιωθα ότι κάποια από τα κόκαλά μου έσπαγαν»
Συντάκτης: Eidisis.grO Tom Hanks μαζί με την σύζυγό του Rita Wilson ήταν από τους πρώτους σελέμπριτις που δήλωσαν ότι είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.
Το ζευγάρι ενώ βρισκόταν στο Σίδνει για γυρίσματα άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα και μετά από το test που υποβλήθηκαν επιβεβαιώθηκε ότι ήταν θετικοί στον ιό.
Σίσι για Λιβύη: Επέμβαση με έγκριση Βουλής - Mπορούμε να αλλάξουμε το στρατιωτικό σκηνικό
Συντάκτης: Eidisis.grΟ πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα ζητήσει την έγκριση του κοινοβουλίου σε περίπτωση επέμβασης στη Λιβύη. "Η Αίγυπτος είναι ικανή να αλλάξει το στρατιωτικό σκηνικό στη Λιβύη έχοντας τον ισχυρότερο στρατό στον αραβικό κόσμο και την Αφρική" προειδοποίησε ο αιγύπτιος πρόεδρος.
Καταδίκη απόφασης για Αγία Σοφία ζητά από Λονδίνο η Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου
Συντάκτης: Eidisis.grΛονδίνο: Θανάσης Γκαβός
Τη λήψη «ισχυρής θέσης αρχής» έναντι της «διχαστικής, τραγικής και λανθασμένης» απόφασης του Προέδρου Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, ζητά με επιστολή από τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ην.
Περιορισμένη άρση του τοπικού lockdown στο Λέστερ
Συντάκτης: Eidisis.grΛονδίνο: Θανάσης Γκαβός
Τη μερική άρση του lockdown που έχει επιβληθεί από τα τέλη Ιουνίου στο Λέστερ της κεντρικής Αγγλίας προανήγγειλε ο Βρετανός Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.
Οι πρόσθετοι περιορισμοί επιβλήθηκαν στην πόλη λόγω του μεγάλου ποσοστού κρουσμάτων του κορωνοϊού σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα.
Νέα Υόρκη: Διαμελισμένος στο διαμέρισμά του βρέθηκε ο «Έλον Μασκ της Νιγηρίας»
Συντάκτης: Eidisis.grΤον φρικτό θάνατο του 33χρονου «Έλον Μασκ της Νιγηρίας», Φαχίμ Σαλέχ, ο οποίος βρέθηκε διαμελισμένος σε πολυτελές διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη ερευνούν οι Αρχές.
Το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε τον εντοπισμό του άνδρα στην πολυτελή κατοικία στο Lower East Side του Μανχάταν.
Βρετανία: Απόπειρες Ρωσίας για επιρροή εκλογών και κλοπή πληροφοριών για εμβόλιο κορωνοϊού
Συντάκτης: Eidisis.grΛονδίνο: Θανάσης Γκαβός
Ρώσοι κατάσκοποι στον κυβερνοχώρο επιχειρούν να κλέψουν δεδομένα από τις έρευνες της Βρετανίας, των ΗΠΑ και του Καναδά για το εμβόλιο και τις θεραπείες του κορωνοϊού, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες των τριών χωρών.
Σίσι μετά το κάλεσμα επέμβασης της Λιβυκής βουλής: Θα υποστηρίξω τη βούληση των Λίβυων
Συντάκτης: Eidisis.grΟ αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ-Φατάχ Ελ-Σίσι διεμήνυσε την Πέμπτη, μιλώντας σε αντιπροσωπεία φυλάρχων της Λιβύης, ότι η Αίγυπτος στοχεύει «να υποστηρίξει την ελεύθερη βούληση του λαού της Λιβύης», ανέφερε ο εκπρόσωπός του Μπασάμ Ράντι.
Nordic Monitor: Ο Ερντογάν «έστησε» το πραξικόπημα- Τι κάνει στη Λιβύη ο κατάσκοπος που τον βοήθησε
Συντάκτης: Eidisis.gr«Στημένο» από τον ίδιο τον Πρόεδρο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν σύμφωνα με τον αυτοεξόριστο δημοσιογράφο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.
Σύμφωνα με σχετικό άρθρο του δημοσιογράφου στο Nordic Monitor στόχος του Ερντογάν ήταν με αυτόν τον τρόπο να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο την πολιτική του υπόσταση υποδεικνύοντας πως καμία δύναμη δεν είναι ικανή να τον ανατρέψει, αποκτώντας έτσι τον απόλυτο έλεγχο της χώρας.
Γαλλία: Γιατί η νέα κυβέρνηση έχει προκαλέσει οργή σε εκατοντάδες γυναίκες;
Συντάκτης: Eidisis.grDW Γιούλια Νάουε
Επιμέλεια: Μαρία Ρηγούτσου
Στη Γαλλία ακούει κανείς συχνά αυτές τις μέρες τη λέξη «χαστούκι». Κυρίως γυναίκες τη χρησιμοποιούν όταν αναφέρονται στη νέα κυβέρνηση. Πρόκειται για ένα χαστούκι του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν σε όλους αυτούς που πολέμησαν ενάντια στη σεξουαλική βία, πιστεύει η Λοράνς Ροσινιόλ, πρώην υπουργός Ισότητας των δυο φύλων.