Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 1:18:27 πμ

Κόσμος

Η περιοχή της νότιας τουρκικής μεθορίου με τη Συρία έχει δεχθεί τις δύο τελευταίες ημέρες έντονα πυρά όλμων και οι τουρκικές δυνάμεις απλώς ανταποδίδουν τα πυρά, ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.
Το Κογκρέσο αναμένεται να συζητήσει την ψήφιση νομοθεσίας που θα παρατείνει μέχρι την 5η Μαΐου, το απαιτούμενο χρονικό περιθώριο για την επίτευξη συμφωνίας αναφορικά με τις δαπάνες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, καθώς η αρχική προθεσμία εκπνέει σήμερα τα μεσάνυχτα (πρωί Σαββάτου, ώρα Ελλάδος).
Δραματική τροπή παίρνουν οι πολιτικές εξελίξεις στην πΓΔΜ καθώς εκατοντάδες διαδηλωτές, οπαδοί του VMRO - DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, εισέβαλαν σήμερα Πέμπτη στο Κοινοβούλιο και επιτέθηκαν σε βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και της αλβανικής μειονότητας, οι οποίοι εκείνη την ώρα εξέλεγαν τον πρόεδρο του Σώματος.
Η United Airlines και ο επιβάτης που αποβιβάστηκε βίαια από αστυνομικούς από πτήση προς το Σικάγο ήρθαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό για άγνωστο ποσό, όπως ανακοινώθηκε αρμοδίως.

Βίντεο από κινητά τηλέφωνα που διαδόθηκαν αστραπιαία στο διαδίκτυο και έδειχναν τον Δρ.
Μετά την αρνητική εικόνα που δημιούργησε, τόσο στη Γαλλία, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ο Ζαν Λικ Μελανσόν αναμένεται να μιλήσει μέσω της πλατφόρμας του κινήματός του στο Διαδίκτυο, ενδεχομένως για να αποσαφηνίσει τη στάση του εν όψει του β' γύρου των προεδρικών στη Γαλλία.
Η πιθανότητα το θέμα της Βορείου Κορέας να οδηγηθεί σε σύρραξη δεν μπορεί να αποκλειστεί, προειδοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ, αν και -όπως εξήγησε- θα προτιμούσε το ζήτημα του πυρηνικού οπλοστασίου του καθεστώτος να λυθεί με τη διπλωματία.
Η United Airlines και ο επιβάτης που αποβιβάστηκε βίαια από αστυνομικούς από πτήση προς το Σικάγο ήρθαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό για άγνωστο ποσό, όπως ανακοινώθηκε αρμοδίως.

Βίντεο από κινητά τηλέφωνα που διαδόθηκαν αστραπιαία στο διαδίκτυο και έδειχναν τον Δρ.
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι σε περίπου δύο εβδομάδες θα ανακοινώσει την απόφασή του σχετικά με τη θέση των ΗΠΑ απέναντι στην ιστορική τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.
Τέσσερα άτομα έχουν συλληφθεί από την κυπριακή Αστυνομία για την υπόθεση της απαγωγής της τετράχρονης Μαρί-Ελένης Γκρίμσρουντ.

Πρόκειται για τρεις Κύπριους, ηλικίας 47, 44 και 39 ετών, καθώς και έναν 33χρονο Σύρο, όλοι κάτοικοι της επαρχίας Λευκωσίας.
Πρόσκληση τους πολιτικούς ηγέτες σε συνάντηση το Σάββατο για να συζητηθούν οι δυνατότητες επίλυσης της πολιτικής κρίσης απηύθυνε στο διάγγελμά του ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόρκι Ιβάνοφ.

«Σε αυτούς τους καιρούς της γενικής ανησυχίας σας καλώ να παραμείνετε ήρεμοι και να μην υποκύψετε σε διάφορες προκλήσεις και χειραγωγήσεις.