Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 11:07:23 πμ

Κόσμος

Τα πλοία της ιταλικής ακτοφυλακής, της Frontex και μη κυβερνητικών οργανώσεων, από την περασμένη Παρασκευή μέχρι σήμερα, διέσωσαν οκτώ χιλιάδες τριακόσιους ανθρώπους νότια της Σικελίας.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο μεγάλος αριθμός των διασώσεων οφείλεται στο ότι πολλοί δουλέμποροι που μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες επωφελήθηκαν των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών, για να πολλαπλασιάσουν τα λεγόμενα «ταξίδια της απελπισίας» με τα άκρως επικίνδυνα σαπιοκάραβά τους.
Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017 01:50

Επεισόδια στο Παρίσι πριν από την ομιλία Λεπέν

Συντάκτης:
Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ περίπου 60-80 διαδηλωτών, που διαμαρτύρονταν κατά του ακροδεξιού κόμματος Εθνικού Μετώπου (FN) και αστυνομικών κοντά στο συναυλιακό χώρο Zenith στο βορειανατολικό Παρίσι, ενόψει της προεκλογικής συγκέντρωσης που αναμένεται να πραγματοποιήσει εκεί η πρόεδρος του FN Μαρίν Λεπέν, μετέδωσε ένας φωτορεπόρτερ του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.
Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017 00:50

«Κιμ κάτσε φρόνιμα» διαμηνύει ο Τραμπ

Συντάκτης:
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνέστησε σήμερα, Δευτέρα, απευθυνόμενος στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, να «καθίσει φρόνιμα», σε μια χρονική περίοδο όπου οι ΗΠΑ υψώνουν τους τόνους απέναντι στην Πιονγκγιάνγκ με αφορμή τα προγράμματα κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων.
Πράκτορες των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας συνέλαβαν ένα άτομο που φέρεται να οργάνωσε την πρόσφατη επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).

«Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας στο πλαίσιο της ποινικής υπόθεσης που ξεκίνησε η Επιτροπή Έρευνας της Ρωσίας για την τρομοκρατική ενέργεια της 3ης Απριλίου, 2017 στο μετρό της πόλης της Αγίας Πετρούπολης, στις 17 Απριλίου 2017 συνέλαβε στον τομέα Οντίντσοβο της περιοχής της Μόσχας έναν από τους διοργανωτές του υπό διερεύνηση εγκλήματος, ο οποίος προέρχεται από την περιοχή της Κεντρικής Ασίας, τον Αζίμοφ Αμπρόρ Αχράλοβιτς, που γεννήθηκε το 1990, ο οποίος εκπαίδευσε τον δράστη της επίθεσης αυτοκτονίας Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της FSB.
Θερμή υποδοχή στο αεροδρόμιο Εσένμπογκα στην Αγκυρα επιφύλαξαν χιλιάδες οπαδοί του, στον Ταγίπ Ερντογάν, στον απόηχο του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος για την ενίσχυση των εξουσιών του.

Επιστρέφοντας στην τουρκική πρωτεύουσα από την Κωνσταντινούπολη, ο Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στους υποστηρικτές του, για να απαντήσει στους επικριτές του.
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επισήμανε σήμερα, Δευτέρα, ότι δίνει προσοχή στις ανησυχίες που διατύπωσαν Ευρωπαίοι παρατηρητές για το δημοψήφισμα στην Τουρκία και ανυπομονεί για την τελική έκθεσή τους, υπονοώντας ότι δεν θα προβεί σε κανένα σχόλιο μέχρι την ολοκλήρωση της πλήρους αξιολόγησης.
Σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στη Μοσούλη αφότου ξεκίνησε, πριν από έξι μήνες, η επίθεση των ιρακινών δυνάμεων για την ανακατάληψη της μεγάλης πόλης του βορρά από την ISIS, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.
Μικρό αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα κοντά σε ένα σουπερμάρκετ σε οικιστική περιοχή έξω από τη Λισαβόνα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι, ανέφεραν εργαζόμενοι σε συνεργεία διάσωσης.


Το ιδιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το μικρό αεροδρόμιο Τίρες, που βρίσκεται κοντά στο θέρετρο Κασκάις περίπου 20 χλμ.
Το δημοψήφισμα στην Τουρκία δεν ανταποκρίθηκε στα κριτήρια που έχει ορίσει το Συμβούλιο της Ευρώπης, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, αντιπροσωπεία της αποστολής παρατηρητών του ευρωπαϊκού οργανισμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάνοντας λόγο για ανεπαρκές νομικό πλαίσιο και αλλαγές της τελευταίας στιγμής στην καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.
Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που επιβλήθηκε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου θα μπορούσε να παραταθεί, δήλωσε ένας από τους αντιπροέδρους της τουρκικής κυβέρνησης.

Εν όψει της πρώτης -μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος- συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Ερντογάν, ο Νουρεντίν Τσανικλί είπε ότι το θέμα θα τεθεί επί τάπητος.