Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 4:48:21 μμ

Κόσμος

Η παγκόσμια απαγόρευση των πυρηνικών όπλων είναι μη ρεαλιστική, δηλώνει η μόνιμη αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι, καθώς συνολικά σχεδόν 40 χώρες -περιλαμβανομένων ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας, Ρωσίας και Κίνας- μένουν εκτός της συζήτησης στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με μία δεσμευτική συνθήκη για τον πυρηνικό αφοπλισμό.
Η Ιβάνκα Τραμπ, η κόρη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, θα συμμετάσχει στα τέλη Απριλίου στο Βερολίνο στη Σύνοδο «Women 20» που θα ασχοληθεί με την θέση των γυναικών στον κόσμο της εργασίας.
Η βρετανική αστυνομία δεν έχει εντοπίσει καμία ένδειξη ότι ο Χαλίντ Μασούντ, ο οποίος σκότωσε τέσσερις ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ και στην είσοδο του βρετανικού Κοινοβουλίου, είχε οποιαδήποτε σχέση με το Ισλαμικό Κράτος ή την Αλ Κάιντα.
Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017 22:50

Σε ατόπημα τύπου Ντάισελμπλουμ η Μαρίν Λεπέν

Συντάκτης:


Σε λογικές... Ντάισελμπλουμ κινήθηκε την Κυριακή η Μαρίν Λεπέν, εισάγοντας μια ρητορική προκαταλήψεων και απαράδεκτων ρατσιστικών διακρίσεων στον προεκλογικό αγώνα στη Γαλλία. Η υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου παρομοίασε τον βασικό (τουλάχιστον δημοσκοπικά) αντίπαλό της για την εκλογή στο δεύτερο γύρο, ανεξάρτητο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν με τον.
Τον γαμπρό του αμερικανού προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ, έχει καλέσει για κατάθεση η Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας, στο πλαίσιο των ερευνών της για τις στελεχών του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ με ρώσους αξιωματούχους.
Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017 21:50

Η Ιβάνκα Τραμπ στο Βερολίνο

Συντάκτης:
Η Ιβάνκα Τραμπ, η κόρη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, θα συμμετάσχει στα τέλη Απριλίου στο Βερολίνο στη Σύνοδο «Women 20» που θα ασχοληθεί με την θέση των γυναικών στον κόσμο της εργασίας.
Ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών δήλωσε ότι δεν διακρίνει κάποιο μήνυμα για τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, από το αποτελέσματα των εκλογών του Ζάαρλαντ.

Με τον «διακεκριμένο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Αριστεράς (Die Linke) στο Κοινοβούλιο του Ζάαρλαντ.
Η Βρετανία θα διεξαγάγει μεγάλη αντιτρομοκρατική άσκηση τον Οκτώβριο σε τμήματα της Σκωτίας και της βόρειας Αγγλίας, έγινε σήμερα γνωστό από την πρωθυπουργό της χώρας Τερέζα Μέι, λίγες ημέρες αφού ο 52χρονος Χάλιντ Μασούντ σκότωσε σε μια επίθεση τέσσερις ανθρώπους έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο.
Η εντυπωσιακή νίκη των Χριστιανοδημοκρατών στις χθεσινές περιφερειακές εκλογές στο κρατίδιο του Ζάαρ μονοπωλεί το ενδιαφέρον των γερμανών σχολιαστών που επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν τα μηνύματα της κάλπης.

Το κεντροδεξιό GERB του Μπ. Μπορίσοφ αναδεικνύεται πρώτο σε έδρες με ποσοστό γύρω στο 33%, παραμένει όμως αμφίβολο αν θα μπορέσει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Οι διαβουλεύσεις με τα άλλα κόμματα θα είναι δύσκολες.