espa pkm

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2026, 6:44:43 μμ

Κόσμος

Τα ρολόγια της με τη Νότια Κορέα συγχρόνισε η Βόρεια Κορέα, σε άλλη μια ένδειξη της αποκλιμάκωσης και της προσέγγισης που επιχειρεί η Πιονγκγιάνγκ με τη γείτονά της.

Η επαναφορά της ώρας «είναι το πρώτο πρακτικό μέτρο που λαμβάνεται μετά τη συνάντηση στην ιστορική σύνοδο κορυφής Βορρά-Νότου» που έγινε την περασμένη εβδομάδα, μετέδωσε το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA.
Η ημερομηνία και η τοποθεσία της συνάντησης που θα έχει ο Αμερικανός πρόεδρος με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έχουν καθοριστεί και θα ανακοινωθούν "σύντομα", όπως δήλωσε την Παρασκευή ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πέντε συναδέλφων τους που σκοτώθηκαν εν υπηρεσία στη χώρα μας τήρησε το προσωπικό της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, στο πλαίσιο της Ημέρας Εξωτερικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ουσιαστικές επαφές σχετικά με την ενδεχόμενη συνάντηση Πούτιν – Τραμπ προς το παρόν δεν υπάρχουν, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, υπενθυμίζοντας ότι πρόσφατα οι δύο ηγέτες είχαν συμφωνήσει να αναθέσουν στους υπουργούς Εξωτερικών να έρθουν σε επαφή για το θέμα αυτό.

Στη σύλληψη υποστηρικτών του Αλεξέι Ναβάλνι προχώρησαν την Παρασκευή οι ρωσικές αρχές, παραμονή της διαδήλωσης κατά της ορκωμοσίας του Βλαντίμιρ Πούτιν για την τέταρτη προεδρική του θητεία στις 7 Μαΐου, όπως ανακοίνωσαν δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) Αχμέτ Ουζουμτσού εκτιμά ότι για την δηλητηρίαση του ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιηθεί 50-100 γραμμάρια του νευροπαραλυτικού παράγοντα Novichok (Νοβιτσόκ) σε υγρή μορφή.
Ποινικές κατηγορίες σε βάρος του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Volkswagen Μάρτιν Βίντερκορν απήγγειλε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, κατηγορώντας τον ότι συνωμότησε για να συγκαλύψει την παραποίηση των δοκιμών των εκπομπών ρύπων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Έτοιμη να ενισχύσει τη στήριξη της στα χερσαία σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, λόγω της αύξησης των μεταναστευτικών ροών, είναι η ΕΕ σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιας για θέματα μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτό.
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε την Παρασκευή συγγνώμη έπειτα από δηλώσεις του που κρίθηκαν αντισημιτικές σχετικά με τα αίτια των σφαγών που έχουν υποστεί στο παρελθόν οι Εβραίοι.

«Αν οι δηλώσεις μου ενώπιον του Παλαιστινιακού Εθνικού Συμβουλίου προσέβαλαν κάποιους ανθρώπους, κυρίως τους Εβραίους, τους ζητώ συγγνώμη.
Οι πρώτες βουλευτικές εκλογές εδώ και σχεδόν μία δεκαετία διεξάγονται την Κυριακή στον Λίβανο, όπου οι ιστορικά ευαίσθητες πολιτικές ισορροπίες δοκιμάστηκαν ακόμη περισσότερο τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των περιφερειακών συγκρούσεων και κυρίως εξαιτίας του πολέμου στη Συρία.