Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 7:40:16 μμ

Κόσμος

Μανουέλ Βαλς ή Εμανουέλ Μακρόν; Ποιον θα στηρίξει η πρώην υποψήφια, πρώην σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ και νυν υπουργός Περιβάλλοντος της Γαλλίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ στις προεδρικές εκλογές, την άνοιξη του 2017. Μπορεί και κανέναν από τους δύο, καθώς ακόμη δεν έχουν κλειδώσει οι υποψηφιότητες για τις προκριματικές εκλογές της γαλλικής Κεντροαριστεράς και επομένως όπως η ίδια δηλώνει «όλα είναι ακόμη ανοιχτά».
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016 15:50

Ιταλία: Τα φαβορί στη λίστα υπουργών του Τζεντιλόνι

Συντάκτης:
Η λίστα των υπουργών της νέας κυβέρνησης που συνθέτει ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι μπορεί να είναι έτοιμη μέχρι και απόψε, γράφει ο ιταλικός τύπος. Δεν αποκλείεται να επιστρέψει, δηλαδή, στο προεδρικό μέγαρο και να την παρουσιάσει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα αργά το απόγευμα.
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016 15:00

Deutsche Welle: Μετεκλογική μάχη στην πΓΔΜ

Συντάκτης:
Οριακό το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών στην ΠΓΔΜ. Οι δύο αντίπαλοι πανηγυρίζουν τη νίκη τους, ενώ το οριστικό αποτέλεσμα αναμένεται σήμερα το μεσημέρι. Καθοριστικό ρόλο θα παίξουν τα αλβανικά κόμματα.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Κούβα υπέγραψαν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες «συμφωνία πολιτικού διαλόγου και συνεργασίας», την πρώτη που έχει ποτέ συνομολογηθεί ανάμεσα στην Ενωση και τη νησιωτική χώρα, που εξομαλύνουν με τον τρόπο αυτόν τις σχέσεις τους δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο.
Συμφωνία διαλόγου και συνεργασίας υπέγραψαν η ΕΕ και η Κούβα, βάζοντας τέλος στην ψυχρότητα (και όχι μόνο) των διμερών σχέσεων που κρατούσε από το 2003.

Τη σχετική συμφωνία υπέγραψαν η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι και ο κουβανός ΥΠΕΞ.
Η κουρδική οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK) ανέλαβαν την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση με στόχο τις δυνάμεις ασφαλείας που αιματοκύλισε την Κωνσταντινούπολη. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι είχαν «δείξει» το PKK για το μακελειό με 38 νεκρούς, αστυνομικοί στην πλειονότητά τους, και τουλάχιστον 155 τραυματίες.
Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τη Δευτέρα έξι υπόπτους σε εφόδους της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην κεντρική Αγγλία και στο Λονδίνο.

Τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν στο Ντέρμπι, ένας στο Μπάρτον ον Τρεντ της κεντρικής Αγγλίας και μία γυναίκα στο Λονδίνο ως ύποπτοι ότι προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση.
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Ρουμανίας (PSD) είναι ο νικητής των βουλευτικών εκλογών, έχοντας εξασφαλίσει το 45% των ψήφων και στα δύο σώματα του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν μετά την καταμέτρηση του 60% των ψήφων.
Ένας υψηλόβαθμος διοικητής των Ταλιμπάν, ο μουλάς Ναίμ Κουρ, γνωστός με το παρατσούκλι “Εμανταντίν” σκοτώθηκε στα ανατολικά της χώρας, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου των Εσωτερικών της χώρας.
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016 12:50

Λαγκάρντ: Κανένα σφάλμα στην υπόθεση Ταπί

Συντάκτης:
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε σήμερα την βεβαιότητά της ότι δεν προέβη σε κανένα σφάλμα ενόψει της ακροαματικής διαδικασία που ξεκινά αύριο με επίκεντρο την αποζημίωση που καταβλήθηκε σε έναν επιχειρηματία όταν εκείνη ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.