Κόσμος
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018 11:50
Ανησυχία Ρεπουμπλικάνων για ενδεχόμενη αποπομπή Μάλερ από Τραμπ
Συντάκτης: Eidisis.grΗ κλιμακούμενη μέσω Twitter επιθετικότητα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κατά του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μάλερ στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου, προκάλεσε ανησυχία στους Ρεπουμπλικάνους που είναι μέλη του Κογκρέσου, σημειώνει το “Politico.”
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018 11:50
Αυστραλία: Πυρκαγιά έκανε στάχτη παραθαλάσσια πόλη
Συντάκτης: Eidisis.grΜια ειδυλλιακή παραθαλάσσια πόλη στις νοτιοανατολικές ακτές της Αυστραλίας υπέστη τεράστιες καταστροφές όταν πυρκαγιά σάρωσε δεκάδες κατοικίες και επιχειρήσεις.
Οι αγροπυροσβέστες της Νέας Νότιας Ουαλίας ανέφεραν ότι πάνω από 70 κτίρια, κατοικίες και άλλες εκμεταλλεύσεις, υπάρχουν φόβοι πως καταστράφηκαν ολοσχερώς μέσα στην πόλη Τέθρα και γύρω από αυτή, ανατολικά της πόλης Μπίγκα, στη νότια ακτή της Πολιτείας.
Οι αγροπυροσβέστες της Νέας Νότιας Ουαλίας ανέφεραν ότι πάνω από 70 κτίρια, κατοικίες και άλλες εκμεταλλεύσεις, υπάρχουν φόβοι πως καταστράφηκαν ολοσχερώς μέσα στην πόλη Τέθρα και γύρω από αυτή, ανατολικά της πόλης Μπίγκα, στη νότια ακτή της Πολιτείας.
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018 10:50
Σαρωτική επανεκλογή του Πούτιν με 76,65% των ψήφων
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Βλαντίμιρ Πούτιν επανεκλέγεται στην προεδρία της Ρωσίας με το 73,9% των ψήφων, σύμφωνα με το exit poll του ινστιτούτου VTSIOM. Υψηλότερο ποσοστό επανεκλογής, δηλαδή 76.3%, κατέγραψε το exit poll που διενήργησε το RIA.
Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018 22:50
Θα πολεμήσουν για την απελευθέρωση της Αφρίν οι Κούρδοι
Συντάκτης: Eidisis.grΗ τουρκική σημαία κυματίζει πλέον στην πόλη της Αφρίν: έπειτα από τη δίμηνη επίθεση η Τουρκία και οι σύροι σύμμαχοί της εκπλήρωσαν τον σκοπό τους εκδιώκοντας τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την οποία η Αγκυρα θεωρεί «τρομοκρατική οργάνωση» και απειλή στα σύνορά της.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επανεκλέγεται στην προεδρία της Ρωσίας με το 73,9% των ψήφων, σύμφωνα με το exit poll του ινστιτούτου VTSIOM. Υψηλότερο ποσοστό επανεκλογής, δηλαδή 76.3%, κατέγραψε το exit poll που διενήργησε το RIA.
Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018 20:50
<div>Η Μόσχα "δείχνει" το Λονδίνο για το νευροτοξικό αέριο</div>
Συντάκτης: Eidisis.grΕργαστήριο στη Βρετανία πιθανόν να είναι η πηγή του νευροτοξικού παράγοντα, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στο Σάλσμπερι της Βρετανίας, όπως είπε σε συνέντευξή του στο BBC ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ Βλαντίμιρ Τσιζόφ.
Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ επισκέφθηκε την Κυριακή θέσεις του στρατού στην Ανατολική Γούτα της Συρίας, όπως ανέφερε ο ίδιος στον λογαριασμό του στο Telegram (μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποκλειστικά για κινητό τηλέφωνο).
Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018 20:50
Ιερουσαλήμ: Νεκρός ο δράστης που μαχαίρωσε Ισραηλινό
Συντάκτης: Eidisis.grΕνας Ισραηλινός τραυματίστηκε την Κυριακή από επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε από άγνωστο στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ και όπως μετέδωσε ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός ο φερόμενος ως δράστης έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς.
Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης και μια ΜΚΟ ανέφεραν την Κυριακή παρατυπίες στις προεδρικές εκλογές που διεξάγονται στη Ρωσία και αναμένεται να αναδείξουν και πάλι νικητή τον Βλαντίμιρ Πούτιν.
Το μη κυβερνητικό παρατηρητήριο εκλογών Golos, το οποίο δημοσιεύει διαδικτυακά λίστα με εκλογικές παραβάσεις, είχε καταγράψει μέχρι νωρίς το μεσημέρι 1.764, στις οποίες περιλαμβάνονται και περιπτώσεις παρατηρητών που εμποδίστηκαν να κάνουν τη δουλειά τους.
Το μη κυβερνητικό παρατηρητήριο εκλογών Golos, το οποίο δημοσιεύει διαδικτυακά λίστα με εκλογικές παραβάσεις, είχε καταγράψει μέχρι νωρίς το μεσημέρι 1.764, στις οποίες περιλαμβάνονται και περιπτώσεις παρατηρητών που εμποδίστηκαν να κάνουν τη δουλειά τους.
Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018 19:50
Ερντογάν: «Η τουρκική σημαία κυματίζει στο κέντρο της Αφρίν» - Χιλιάδες πρόσφυγες το εγκαταλείπουν
Συντάκτης: Eidisis.gr«Μονάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, οι οποίες υποστηρίζονται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, έθεσαν εντελώς υπό τον έλεγχό τους το κέντρο της πόλης Αφρίν σήμερα το πρωί στις 08:30», δήλωσε σήμερα Κυριακή ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό ναρκών.