espa pkm

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2026, 1:23:14 μμ

Κόσμος

«Περισσότεροι από 40.000 άμαχοι» χρησιμοποίησαν την Πέμπτη τους διαδρόμους «που ανοίχθηκαν από τον συριακό στρατό σε συνεργασία με τους ρώσους συμμάχους του» προκειμένου να φύγουν από την ανατολική Γούτα, κοντά στη Δαμασκό, δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Σύρος μόνιμος αντιπρόσωπος Μπασάρ Τζα'αφάρι.
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όταν ένα αυτοκίνητο παρέσυρε ένα πλήθος ανθρώπων μεταξύ των οποίων ήταν και Ισραηλινοί στρατιώτες, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τις ένοπλες δυνάμεις, έκαναν λόγο για επίθεση με αυτοκίνητο εναντίον των στρατιωτών.
Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 20:50

Λονδίνο: Ανθρωποκτονία ρώσου επιχειρηματία

Συντάκτης:
Ως «ανθρωποκτονία» αντιμετωπίζει η βρετανική αστυνομία τον θάνατο του αυτοεξόριστου ρώσου επιχειρηματία, Νικολάι Γκλουσκόφ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός την περασμένη Δευτέρα μέσα στο διαμέρισμά του στο Λονδίνο.

«Ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία, με βάση τα αποτελέσματα της νεκροψίας» ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ, διευκρινίζοντας ότι την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 20:50

Μέρκελ: Μέρος της Γερμανίας το Ισλάμ

Συντάκτης:
«Ο χαρακτήρας της χώρας μας έχει επηρεαστεί πάρα πολύ από τον Χριστιανισμό, όπως και από τον Ιουδαϊσμό. Στο μεταξύ ζουν στην Γερμανία τέσσερα εκατομμύρια μουσουλμάνοι, ασκούν εδώ τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Και αυτοί οι μουσουλμάνοι αποτελούν μέρος της Γερμανίας, επίσης και η θρησκεία τους, το Ισλάμ» δήλωσε η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, αναφορικά με περί του αντιθέτου δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ.
Η ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την επιβολή δασμών 25% στις αμερικανικές εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου, έχουν προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή.

Το Reuters εξηγεί πώς η Ουάσινγκτον ίσως προσπαθήσει να δικαιολογήσει τους δασμούς στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, του οποίου ρόλος είναι να ελέγχει την τήρηση των συμφωνηθέντων κανόνων ελεύθερου εμπορίου, καθώς και πώς ίσως αντιμετωπίσει το θέμα ο ΠΟΕ.
Επτά Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερο που τους μετέφερε συνετρίβη την Πέμπτη στο δυτικό Ιράκ, δήλωσε αξιωματούχος στον τομέα της άμυνας.

«Στο ελικόπτερο επέβαιναν επτά άνθρωποι, υποθέτουμε πως όλοι είναι νεκροί», εξήγησε ο εκπρόσωπος, λέγοντας πως όλοι οι επιβαίνοντες στο σκάφος ήταν Αμερικανοί στρατιώτες.
Έναν ουρανοξύστη σχεδιάζει να φτιάξει το αμερικάνικο αρχιτεκτονικό γραφείο Skidmore, Owings & Merrill (SOM). Στρατηγική των αρχιτεκτόνων είναι να δημιουργήσουν ένα από τα πιο βιώσιμα κτίρια που υπάρχουν στην Ευρώπη.

Πέρα λοιπόν από την εντυπωσιακή κι επιβλητική του όψη, ο πύργος φαίνεται πως θα είναι φιλικός προς το περιβάλλον, χωρίς να το ρυπαίνει και αξιοποιώντας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για κάθε του λειτουργία.
Το Κρεμλίνο δήλωσε πως οι βρετανικές κατηγορίες ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενεπλάκη στην επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα στην Αγγλία είναι σοκαριστικές και ασυγχώρητες, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Εκτός ελέγχου είναι πλέον ο Ταγίπ Ερντογάν και απειλεί θεούς και δαίμονες. 24 ώρες μετά την απόφαση της ΕΕ να του δώσει 3 δις ευρώ για τους πρόσφυγες, και αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης της ελληνικής δικαιοσύνης για τους 8 αξιωματικούς, ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε ευθέως και την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Την ανησυχία του για τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες άμαχοι που έχουν εγκλωβιστεί στο Αφρίν, στον κουρδικό θύλακο στη βορειοδυτική Συρία, εμποδίζονται να φύγουν από τις κουρδικές δυνάμεις και χρησιμοποιούνται σαν «ανθρώπινες ασπίδες», εξέφρασε ο ΟΗΕ.