espa pkm

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2026, 11:51:02 μμ

Κόσμος

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 18:50

Ρωσία: 24 τρομοκρατικές επιθέσεις αποτράπηκαν το 2017

Συντάκτης:
Οι τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ρωσία το 2017 μειώθηκαν κατά 16% ενώ αποτράπηκαν 24 τρομοκρατικές επιθέσεις, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Ρωσίας Γιούρι Τσάικα.

«Η εξόντωση των τρομοκρατικών ομάδων στην Συρία είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί ο αριθμός των Ρώσων πολιτών που προσπαθούν να ενταχθούν στις γραμμές της διεθνούς τρομοκρατίας καθώς και όσων επιστρέφουν από τις περιοχές των εχθροπραξιών» δήλωσε ο Τσάικα.
Έπειτα από πρωτοβουλία του Αυστριακού Ιατρικού Επιμελητηρίου και της Οργάνωσης Βοήθειας Καρκινοπαθών, άρχισε σήμερα Πέμπτη στις υπηρεσίες των αυστριακών δήμων και κοινοτήτων η συγκέντρωση των απαιτούμενων συνολικά 8.401 «δηλώσεων υποστήριξης» για τη συγκέντρωση υπογραφών κατά της άρσης της απαγόρευσης του καπνίσματος στην εστίαση.
Να επικυρώσει τη συμφωνία οριοθέτησης των συνόρων με το Μαυροβούνιο κάλεσε τη Βουλή του Κοσόβου ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγμουντ Γκάμπριελ, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στην Πρίστινα, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Ράμους Χαραντινάι.
Για σειρά εχθρικών ενεργειών των ΗΠΑ εναντίον της Άγκυρας, οι οποίες περιλαμβάνουν και την επιβολή «μυστικού εμπάργκο», μίλησε, μεταξύ άλλων, ο τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ σε συνέντευξη του στο τουρκικό BBC.
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 16:50

ΗΠΑ: 291 περιστατικά με πυροβολισμούς σε σχολεία

Συντάκτης:
Οι ΗΠΑ είναι η μόνη ανεπτυγμένη χώρα παγκοσμίως όπου επαναλαμβάνονται περιστατικά με πυροβολισμούς σε σχολεία, όπως αυτό που σημειώθηκε την Τετάρτη στη Φλόριντα. Ήδη φέτος έχουν καταγραφεί 18 περιστατικά.

«Πρόκειται για το 291ο περιστατικό με πυροβολισμούς σε σχολικό περιβάλλον από τις αρχές του 2013», κατήγγειλε η Σάνον Ουάτς ιδρύτρια της οργάνωσης «Moms Demand Action For Gun Sense in America» (Οι μητέρες απαιτούν μέτρα για τη λογική χρήση όπλων στην Αμερική) που μάχεται κατά της διάδοσης των όπλων.
Ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε την εγκατάσταση ενός νέου παρατηρητηρίου στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη μείωση των εχθροπραξιών στη Συρία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.
Παρά τις αρχικές προσδοκίες της βρετανικής κυβέρνησης η οποία είχε προβλέψει ότι έως το 2021, το Λονδίνο θα μπορεί να υποδεχτεί στους δρόμους του αυτοκίνητα με συστήματα αυτόνομης οδήγησης, νέα μελέτη που εκπονήθηκε από τη επιτροπή μεταφορών της βρετανικής πρωτεύουσας, αναφέρει πώς κάτι τέτοιο δεν θα είναι εφικτό, όχι τουλάχιστον πριν το 2030 καθώς δεν υπάρχει η κατάλληλη τεχνολογική υποδομή αλλά ούτε και οι κατάλληλες συνθήκες.
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 15:50

ΗΠΑ και Τουρκία: σύμμαχοι ή εχθροί;

Συντάκτης:
Στο κόκκινο πλέον βρίσκονται οι τουρκο- αμερικανικές σχέσεις ιδιαίτερα μετά και την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» του τουρκικού στρατού στο κουρδικό καντόνι του Αφρίν στη βόρεια Συρία. Όπως επισημαίνει ο τουρκικός Τύπος η Άγκυρα δεν θεωρεί πλέον την Ουάσιγκτον ως αξιόπιστο σύμμαχο την ώρα που και οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν την Τουρκία να έρχεται σε αντίθεση με τα αμερικανικά περιφερειακά συμφέροντα.
Ένα δικομματικό νομοσχέδιο με την υποστήριξη Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών, με στόχο την προστασία νεαρών παράνομων μεταναστών από την απέλαση τους, αλλά και την χορήγηση δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση της συνοριακής ασφάλειας βρίσκεται την Πέμπτη, στην πορεία του προς την ολομέλεια της Γερουσίας, καθώς οι Δημοκρατικοί δηλώνουν με επιφύλαξη πως βρίσκονται κοντά στην κατάρτιση κοινής πρότασης.
Αστυνομικές δυνάμεις της κομητείας Μπρόουαρν στη Φλόριντα έχουν περικυκλώσει σε ένα σχολείο στην πόλη Πάρκλαντ, όπου σημειώθηκε ένα περιστατικό με ένοπλο.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι υπάρχουν 20 έως 50 τραυματισμένα παιδιά, χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ενημέρωση.