espa pkm

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2026, 6:50:06 μμ

Κόσμος

Η συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού με τους σοσιαλδημοκράτες έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια πολλών συντηρητικών που προσάπτουν στην Αγγελα Μέρκελ υπερβολικές υποχωρήσεις στο όνομα της τέταρτης θητείας της στην εξουσία.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι το περιστατικό με τον βομβαρδισμό που πραγματοποίησε ο διεθνής συνασπισμός -υπό την διοίκηση των ΗΠΑ – κατά δυνάμεων που υποστηρίζουν την κυβέρνηση της Συρίας, έδειξε ότι οι ΗΠΑ στο έδαφος της Συρίας δεν πολεμούν ενάντια στο «Ισλαμικό Κράτος», αλλά για τους «οικονομικούς πόρους» της χώρας, τους οποίους θέλουν να θέσουν υπό τον έλεγχο τους.
Η προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας απέρριψε την Πέμπτη το ενδεχόμενο να παραιτηθεί ο υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Νικολά Ιλό, στόχος φημών για σεξουαλική παρενόχληση, καθώς δεν υπάρχει απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του.
Η Κίνα θα προωθήσει τη χρήση drones στον τομέα των μεταφορών για τη βελτίωση της απόδοσης, της ασφάλειας και της ποιότητας.

Ο υπουργός Μεταφορών Λι Σιαοπένγκ δήλωσε ότι τα drones έχουν θετικές προοπτικές, καθώς έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε τομείς, όπως στις θαλασσίες και τις σιδηροδρομικές μεταφορές.
Χιλιάδες Αφγανοί ελπίζουν να δικαιωθούν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο με τους ισλαμιστές αντάρτες, την αφγανική κυβέρνηση και τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό να αναμένεται να είναι στο επίκεντρο της έρευνας και πιθανών δικών.
Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018 16:50

Βρετανία: Δεν θα γίνει δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit

Συντάκτης:
Η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δεν θα διενεργήσει δεύτερο δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της μετά την οικονομική συνεισφορά του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος στην εκστρατεία κατά του Brexit.
Χρήση σχολικών στολών από τον ιταλικό μόδας Αρμάνι αποφάσισε να επιβάλλει στους μαθητές του ένα δημόσιο δημοτικό σχολείο στην ακριβή, εμπορική συνοικία του Τόκιο, την Γκίνζα, προκαλώντας διαμαρτυρίες από πολλούς γονείες, ανέφεραν την Πέμπτη τα μέσα ενημέρωσης.
Ο αμυντικός προϋπολογισμός της Γαλλίας θα αυξάνεται κατά 1,7 δισεκατομμύριο ευρώ τον χρόνο από το 2019 ως το 2022, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Άμυνας, επιβεβαιώνοντας δεσμεύσεις που ανέλαβε πέρυσι ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.
Η Τουρκία αντέδρασε έντονα την Πέμπτη στις «άκομψες και αβάσιμες» δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών ο οποίος προειδοποίησε την Άγκυρα ότι η επίθεσή της στη Συρία προκαλεί θανάτους αμάχων.

«Είναι λυπηρό που ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών έκανε τόσο άκομψες και αβάσιμες δηλώσεις», αναφέρει σε μια ανακοίνωση ο εκπρόσωπος της τουρκικής διπλωματίας Χαμί Ακσόι.
Οι περισσότερες ένοπλες ομάδες που εμπλέκονται με την παράνομη διακίνηση ανθρώπων στη Λιβύη συνδέονται με τις επίσημες αρχές της χώρας, ανέφεραν εμπειρογνώμονες σε απόρρητη έκθεση που υπέβαλαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ένα αντίτυπο της οποίας έχει περιέλθει στην κατοχή του Reuters.