Κόσμος
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 12:50
Ο Ισημερινός θα συνεχίσει να προστατεύει τον Ασάνζ
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Ισημερινός ανακοίνωσε τηνΤρίτη ότι θα εξακολουθήσει να προστατεύσει τον Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος έχει αναζητήσει καταφύγιο στην πρεσβεία του στο Λονδίνο από το 2012, μετά την απόφαση βρετανικού δικαστηρίου να μην ακυρωθεί το ένταλμα σύλληψής του.
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 12:50
Στους Ολυμπιακούς της Ν. Κορέας η αδερφή του Κιμ Γιονγκ-ουν
Συντάκτης: Eidisis.grΤη Νότια Κορέα θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες η ισχυρή αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-ουν, για την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων σύμφωνα με Βορειοκορεάτες αξιωματούχους.
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 11:00
Συρία: Πάνω από 70 άμαχοι νεκροί από αεροπορικόύς βομβαρδισμούς
Συντάκτης: Eidisis.grΤουλάχιστον 70 άμαχοι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν την Τρίτη σε νέες αεροπορικές επιδρομές που πιστεύεται ότι εξαπέλυσε η συριακή Πολεμική Αεροπορία εναντίον ενός θύλακα των ανταρτών, παρά την κλιμάκωση των διεθνών πιέσεων στο καθεστώς, το οποίο κατηγορείται επίσης ότι διαπράττει επιθέσεις με χημικά όπλα.
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 10:50
Ταϊβάν: 4 νεκροί και 145 αγνοούμενοι από τον σεισμό των 6,4 ρίχτερ
Συντάκτης: Eidisis.grΣωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες σε πολλά κτίρια που έχουν μετατραπεί σε σωρούς από συντρίμμια, ορισμένα μέλη τους μόνο με τα γυμνά τους χέρια, στην προσπάθειά τους να βρουν τους περίπου 145 ανθρώπους που εκτιμάται πως αγνοούνται μετά τον σεισμό 6,4 βαθμών ο οποίος έπληξε τα μεσάνυχτα τη δημοφιλή τουριστική πόλη Χουάλιεν της Ταϊβάν.
Για τους θαυμαστές του ο Μάρκο Μινίτι, ισχυρός υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, είναι ο άνθρωπος που έλυσε το μεταναστευτικό πρόβλημα της Ευρώπης. Για τους επικριτές του είναι ο αδίστακτος αρχιτέκτονας μιας μυστικής συμφωνίας με τις πολιτοφυλακές της Βόρειας Αφρικής και, ως εκ τούτου, υπεύθυνος για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων που έχουν παγιδευτεί στα κέντρα κράτησης της Λιβύης.
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 00:50
Η Δανία θα απαγορεύσει την μπούρκα και το νικάμπ
Συντάκτης: Eidisis.grΤην πρόθεση της να απαγορεύσει στις γυναίκες να φορούν μπούρκα ή νικάμπ σε δημόσιους χώρους, γνωστοποίησε η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Δανίας.
«Αυτό δεν συμβαδίζει με τις αξίες της κοινωνίας της Δανίας και δείχνει ασέβεια προς την κοινωνία να κρύβει κανείς το πρόσωπό του κατά τη διάρκεια μιας κοινωνικής συναλλαγής σε δημόσιο χώρο» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σάρεν Πάπε Πούλσεν, σε ένα δελτίο τύπου.
«Αυτό δεν συμβαδίζει με τις αξίες της κοινωνίας της Δανίας και δείχνει ασέβεια προς την κοινωνία να κρύβει κανείς το πρόσωπό του κατά τη διάρκεια μιας κοινωνικής συναλλαγής σε δημόσιο χώρο» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σάρεν Πάπε Πούλσεν, σε ένα δελτίο τύπου.
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 00:50
Τραμπ: Αν δεν αλλάξει ο μεταναστευτικός νόμος ας κλείσουμε το κράτος
Συντάκτης: Eidisis.gr«Θα ήταν ευπρόσδεκτο το κλείσιμο των ομοσπονδιακών κυβερνητικών υπηρεσιών αν το Κογκρέσο δεν καταφέρει να συμφωνήσει στην προώθηση αλλαγών στον μεταναστευτικό νόμο ώστε να εμποδιστούν οι εγκληματίες να μπαίνουν στη χώρα» τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 00:50
Τουλάχιστον δύο νεκροί από σεισμό 6,4 βαθμών στην Ταϊβάν
Συντάκτης: Eidisis.grΈνας πολύ ρηχός σεισμός, με εστιακό βάθος μόλις ενός χιλιομέτρου, σημειώθηκε την Τρίτη το απόγευμα στην Ταϊβάν, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS.
Ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,4 βαθμών και σημειώθηκε σε απόσταση 22 χιλιομέτρων ανατολικά-βορειοανατολικά της Χούα-λιεν.
Ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,4 βαθμών και σημειώθηκε σε απόσταση 22 χιλιομέτρων ανατολικά-βορειοανατολικά της Χούα-λιεν.
Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 22:50
Δαμασκός: Επίθεση με όλμους εναντίον διπλωματικού κτιρίου της Ρωσίας
Συντάκτης: Eidisis.grΕπίθεση με πυρά όλμων δέχθηκε το κτίριο της ρωσικής εμπορικής αντιπροσωπείας στην Δαμασκό σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι δεν υπήρξαν θύματα και τραυματίες, αλλά το κτίριο υπέστη σοβαρές ζημιές, από την οβίδα διαμετρήματος 120mm που έπληξε το κτίριο.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι δεν υπήρξαν θύματα και τραυματίες, αλλά το κτίριο υπέστη σοβαρές ζημιές, από την οβίδα διαμετρήματος 120mm που έπληξε το κτίριο.
Το μικρό τουριστικό αρχιπέλαγος των Μαλδίβων βρίσκεται βυθισμένο στο πολιτικό χάος, έπειτα από τη σύλληψη του προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου, με την αντιπολίτευση να ζητάει διεθνή επέμβαση, προκειμένου να ανατραπεί ο πρόεδρος Αμπντάλα Γιαμίν, ο οποίος από την πλευρά του καταγγέλλει μια «συνωμοσία».