Κόσμος
Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2018 13:50
Τα διάσημα κανάλια της Βενετίας «στέγνωσαν»
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Βενετία δεν βυθίζεται πλέον, καθώς τώρα -τουλάχιστον προσωρινά- τα διάσημα κανάλια της πόλης είναι με ελάχιστο νερό και δεν μπορεί κανείς να περιηγηθεί σε πολλά από αυτά, γράφει η εφημερίδα «La Nuova di Venezia», σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια πολύ διαφορετική εικόνα από αυτή που αναζητούν οι χιλιάδες τουρίστες που ταξιδεύουν στην ιταλική πόλη με την ψευδαίσθηση μιας ρομαντικής βόλτας με γόνδολα.
Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2018 12:50
Πακιστάν: Φονική επίθεση Ταλιμπάν σε στρατιωτική βάση
Συντάκτης: Eidisis.grΤουλάχιστον 11 στρατιώτες σκοτώθηκαν και 13 ακόμη τραυματίστηκαν το Σάββατο από επίθεση αυτοκτονίας Πακιστανών Ταλιμπάν, ενάντια σε μια στρατιωτική βάση στην κοιλάδα του Σουάτ στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσε ο στρατός.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση η «επίθεση αυτοκτονίας» στην περιοχή Καμπάλ έγινε ενάντια σε μια «αθλητική εγκατάσταση του στρατού».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση η «επίθεση αυτοκτονίας» στην περιοχή Καμπάλ έγινε ενάντια σε μια «αθλητική εγκατάσταση του στρατού».
Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2018 10:50
Διαβεβαιώσεις Ερντογάν σε Μακρόν ότι έχει... αγαθές προθέσεις
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδίωξε να διαβεβαιώσει τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν αναφορικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στη Συρία, υπογραμμίζοντας στον Γάλλο πρόεδρο ότι η τουρκική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» έχει στόχο «τρομοκρατικά στοιχεία» και ότι η Άγκυρα «δεν εποφθαλμιά εδάφη άλλης χώρας».
Πλανήθηκαν οικτρά όσοι πίστεψαν ότι με τις καρατομήσεις στελεχών, τα πρόστιμα και τις αποζημιώσεις των 25 δισ. δολαρίων η Volkswagen ξεπέρασε το διαβόητο dieselgate, το σκάνδαλο με τις παραποιήσεις των τιμών των ρύπων που εξέπεμπαν τα αυτοκίνητά της.
Καθώς η έρευνα του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ σχετικά με τη ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών πλησιάζει επικίνδυνα τον Ντόναλντ Τραμπ, τα όσα καταιγιστικά συμβαίνουν στην Ουάσιγκτον θα ζήλευαν ακόμα και οι σεναριογράφοι του πολιτικού θρίλερ «House of Cards».
Η Γερμανία βρίσκεται μπροστά σε μια νέα τετραετία συγκυβέρνησης της δεξιάς Χριστιανικής Ενωσης και των Σοσιαλδημοκρατών (Μεγάλος συνασπισμός, Grosse koalition, και εν συντομία GroKo). Η διαπραγμάτευση του κυβερνητικού προγράμματος μεταξύ CDU/CSU και SPD ολοκληρώθηκε μέσα σε μία εβδομάδα.
Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2018 07:50
Αποκαλύπτοντας τη βιομηχανία της ψεύτικης δημοφιλίας στο Internet
Συντάκτης: Eidisis.grΕκατομμύρια ψεύτικοι followers ακολουθούν όσους χρήστες του Twitter επιθυμούν να τους αγοράσουν, ψεύτικα likes ενισχύουν τη δημοτικότητα ιστοσελίδων ή αναρτήσεων στο Facebook, στο Instagram και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ψεύτικα shares πωλούνται από σκοτεινές εταιρείες στο Διαδίκτυο.
Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 21:50
Βρετανία: Πάταξη των διεφθαρμένων ολιγαρχών υπόσχεται η κυβέρνηση
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Βρετανία θα χρησιμοποιήσει νέες εξουσίες για να κατασχέσει τα περιουσιακά στοιχεία εγκληματιών από άλλες χώρες που βρίσκονται στο έδαφός της και διεφθαρμένων πολιτικών, αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Times επικαλούμενη τον υπουργό Ασφαλείας.
Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 21:50
Συρία: Κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους - Αιχμάλωτος ο πιλότος
Συντάκτης: Eidisis.grΜια ένοπλη οργάνωση κρατά αιχμάλωτο έναν Ρώσο πιλότο αφού κατέρριψε σήμερα το αεροσκάφος του τύπου Σουκόι Su-25 στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, όπως έγινε γνωστό από τη μκο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 20:50
Ιταλία: Υποψήφιος με τη Λέγκα ο 28χρονος που τραυμάτισε μετανάστες
Συντάκτης: Eidisis.grΣειρά πολιτικών αντιδράσεων προκάλεσε ο τραυματισμός μεταναστών από τον εικοσιοκτάχρονο Ιταλό Λούκα Τραϊνι, το μεσημέρι στην Ματσεράτα. Ο δράστης, αφού τραυμάτισε μετανάστες που βρίσκονταν σε καφέ και στον σταθμό της πόλης, βγήκε από το αυτοκίνητό του τυλιγμένος με την ιταλική σημαία, προχώρησε σε φασιστικό χαιρετισμό και στη συνέχεια παραδόθηκε στους καραμπινιέρους.