espa pkm

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2026, 11:06:05 μμ

Κόσμος

Η Βρετανία θα χρησιμοποιήσει νέες εξουσίες για να κατασχέσει τα περιουσιακά στοιχεία εγκληματιών από άλλες χώρες που βρίσκονται στο έδαφός της και διεφθαρμένων πολιτικών, αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Times επικαλούμενη τον υπουργό Ασφαλείας.
Μια ένοπλη οργάνωση κρατά αιχμάλωτο έναν Ρώσο πιλότο αφού κατέρριψε σήμερα το αεροσκάφος του τύπου Σουκόι Su-25 στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, όπως έγινε γνωστό από τη μκο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σειρά πολιτικών αντιδράσεων προκάλεσε ο τραυματισμός μεταναστών από τον εικοσιοκτάχρονο Ιταλό Λούκα Τραϊνι, το μεσημέρι στην Ματσεράτα. Ο δράστης, αφού τραυμάτισε μετανάστες που βρίσκονταν σε καφέ και στον σταθμό της πόλης, βγήκε από το αυτοκίνητό του τυλιγμένος με την ιταλική σημαία, προχώρησε σε φασιστικό χαιρετισμό και στη συνέχεια παραδόθηκε στους καραμπινιέρους.
Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 19:50

Τούρκοι συνοριοφύλακες πυροβολούν Σύρους πρόσφυγες

Συντάκτης:
Τούρκοι συνοριοφύλακες στη μεθόριο με τη Συρία ανοίγουν πυρ αδιακρίτως και υποχρεώνουν με συνοπτικές διαδικασίες τους αιτούντες άσυλο που επιχειρούν να περάσουν στην Τουρκία να επιστρέψουν στη χώρα τους, καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία.
Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 16:50

Εντοπίστηκε πόλη των Μάγια στη ζούγκλα της Γουατεμάλα

Συντάκτης:
Ερευνητές χρησιμοποιώντας μια υψηλής τεχνολογίας τεχνική εναέριας χαρτογράφησης εντόπισαν δεκάδες χιλιάδες οικισμούς, πυραμίδες και αμυντικά έργα της φυλής των Μάγια στην πυκνή ζούγκλα της περιοχής Πέτεν στην Γουατεμάλα, γεγονός που υποδηλώνει ότι εκεί ζούσαν εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι από ό,τι εθεωρείτο στο παρελθόν.
«Η πολιτική τους είναι η απόρριψη του υψηλότερου αμερικανικού ιδεώδους: της πεποίθησης ότι όλοι αξίζουμε, ότι είμαστε ίσοι και ότι όλοι μετράμε...οι νταήδες μπορεί να ρίξουν μία γροθιά. Μπορεί να αφήσουν ένα σημάδι.
Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 12:50

Γερμανία: Στην τελική ευθεία για μεγάλο συνασπισμό

Συντάκτης:
«Κάναμε μεγάλα βήματα προς τα μπρος, εν τούτοις διαπιστώσαμε επίσης ότι υπάρχουν θέματα στα οποία αποκλίνουμε», δήλωσε o Λαρς Κλίνγκμπάιλ, Γενικός Γραμματέας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), μετά την λήξη διαπραγματεύσων με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και τους Χριστιανοκoινωνιστές (CSU) αργά το βράδυ.
«Κάναμε μεγάλα βήματα προς τα μπρος, εν τούτοις διαπιστώσαμε επίσης ότι υπάρχουν θέματα στα οποία αποκλίνουμε», δήλωσε o Λαρς Κλίνγκμπάιλ, Γενικός Γραμματέας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), μετά την λήξη διαπραγματεύσων με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και τους Χριστιανοκoινωνιστές (CSU) αργά το βράδυ.
Κατηγορίες για βιασμό απαγγέλθηκαν την Παρασκευή από δικαστήριο του Παρισιού εναντίον του ελβετού ισλαμολόγου Ταρίκ Ραμαντάν, ο οποίος βρισκόταν εδώ και δύο ημέρες υπό κράτηση.

Ο Ραμαντάν κατηγορείται για δύο βιασμούς το 2012 και το 2009, σύμφωνα με δικαστική πηγή.
Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 11:00

O Τραμπ ξεκίνησε «πόλεμο» με το FBI

Συντάκτης:
Ο Ντόναλντ Τραμπ αμφισβήτησε την ακεραιότητα ανώτατων στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης και του FBI προκαλώντας τα πυρά των Δημοκρατικών, οι οποίοι προειδοποιούν για το ενδεχόμενο συνταγματικής κρίσης.

Αψηφώντας την αντιπολίτευση, τον διευθυντή του FBI και πολλούς γερουσιαστές του κόμματός του ο Τραμπ ενέκρινε τον αποχαρακτηρισμό ενός αμφιλεγόμενου απόρρητου υπομνήματος, το οποίο συνέταξε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ντέβιν Νούνες.