espa pkm

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2026, 4:12:50 μμ

Κόσμος

Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018 19:50

Ινδία: Λεωφορείο έπεσε σε κανάλι - 35 νεκροί

Συντάκτης:
Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε με φόρα πάνω σε μία παλιά γέφυρα, γκρέμισε τα κιγκλιδώματα και στη συνέχεια βυθίστηκε στα νερά ενός καναλιού στο κρατίδιο της δυτικής Βεγγάλης.
Tην πεποίθηση ότι θα επιτευχθεί εθνική συναίνεση στο εσωτερικό της πΓΔΜ, «προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος της ονομασίας και όχι της παρεμπόδισης της λύσης ή της αναβολής της», εξέφρασε για μία ακόμη φορά o πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.
Οι διαπραγματευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένουν ότι η Μεγάλη Βρετανία θα επιδιώξει εκτεταμένη μεταβατική περίοδο για την έξοδό της από την ΕΕ και θα προτείνει το αίτημά της να παραμείνει μυστικό για να αποφευχθεί μια εξέγερση από τους ευρωσκεπτικιστές υπουργούς και τους βουλευτές, γράφουν οι Times του Λονδίνου.
Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018 18:50

Ρωσία: Βρέθηκε σμαράγδι 1,6 κιλά

Συντάκτης:
Ένα σμαράγδι, που βρέθηκε στα κοιτάσματα Μαλίσεφσκι της περιοχής Σβερντλόφσκ, είναι το μεγαλύτερο που έχει βρεθεί στα κοιτάσματα αυτά από το 1990 και η αξία του μπορεί να υπερβαίνει τα 4 εκατομμύρια ρούβλια (περίπου 60.000 ευρώ).
Εισαγγελείς στη Βουλγαρία ανακοίνωσαν τη Δευτέρα, ότι θα ερευνήσουν εύπορους Βουλγάρους που οδηγούν πολυτελή αυτοκίνητα ή είναι ιδιοκτήτες ακριβών ακινήτων, ώστε να καταδειχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η χώρα καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες για να αντιμετωπίσει τη διαφθορά.
Τα αμερικανικά στρατεύματα δεν θα αποσυρθούν από την πόλη Μάμπιτζ, μια στρατηγικής σημασίας πόλη στη βόρεια Συρία, μετέδωσε την Δευτέρα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ.

Μια απίστευτη τραγωδία που δείχνει ότι δεν πρέπει να παίρνουν οι γονείς ποτέ τα μάτια τους πάνω από τα παιδιά όταν παίζουν, εξελίχθηκε στο Crook, στο County Durham.

Ο Blake William Graves πέθανε στο νοσοκομείο μετά το τραγικό δυστύχημα στο σπίτι του.

Οι προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο, οι οποίες πρόκειται να διεξαχθούν στις 26 Μαρτίου, προμηνύονται μια τυπική διαδικασία για τον πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ο οποίος κυβερνά τη χώρα με σιδηρά πυγμή, επτά χρόνια μετά την εξέγερση κατά του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ.
Το δικαστήριο του Μιλάνου αποφάσισε την αναβολή για τις 7 Μαίου της έναρξης της νέας δίκης στην οποία ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατηγορείται ότι χρημάτισε μερικές από τις νεαρές κοπέλες, που συμμετείχαν στα δείπνα γνωστά ως «μπούγκα -μπούγκα», για να ψευδομαρτυρήσουν.
Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018 16:50

Συρία: 33 άμαχοι νεκροί από αεροπορικές επιδρομές

Συντάκτης:
Τουλάχιστον 33 άμαχοι σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από αεροπορικά πλήγματα του συριακού καθεστώτος στην επαρχία Ιντλίμπ (βορειοδυτική Συρία), όπου διεξάγεται στρατιωτική επιχείρηση κατά των τζιχαντιστών.

Μόνο σήμερα, από τις επιδρομές σκοτώθηκαν 16 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 11 άνθρωποι που βρίσκονταν σε αγορά της πόλης Σαρακέμπ, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.