espa pkm

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2026, 3:11:12 μμ

Κόσμος

Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018 14:50

Μέρκελ-Μακρόν vsΤραμπ: Η μάχη της χρονιάς στο Νταβός

Συντάκτης:
Ως μια μάχη «επικών διαστάσεων» έχει ήδη προεξοφληθεί αυτή που αναμένεται να δώσουν Ανγκελα Μέρκελ και Εμανουέλ Μακρόν κατά του αμερικανού προέδρου στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Το χειμερινό ραντεβού 60 ηγετών και αρχηγών κρατών έχει οριστεί για τις 23 έως τις 26 Ιανουαρίου στο χιονοσκεπές «ρετιρέ» της Ευρώπης Νταβός, με τη συμμετοχή του Ντόνταλτ Τραμπ να είναι η πλέον συζητημένη.
Ένα -όχι και τόσο νέο- χαρτί πάνω στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για την ονομασία της πΓΔΜ βάζουν τα Σκόπια: την αρχή της μη αποκλειστικότητας. Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ τόνισε ότι ο όρος «Μακεδονία» δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της Ελλάδας, καθώς πρόκειται για μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή.
Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018 13:50

Νεολαία SPD: Οχι στη συμμετοχή σε κυβέρνηση με Μέρκελ

Συντάκτης:
«Το αποτέλεσμα των διερευνητικών συζητήσεων αποτελεί οπισθοδρόμηση», δήλωσε ο Κέβιν Κιούνερτ, πρόεδρος της νεολαίας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), η οποία ασκεί μεγάλη επιρροή στο κόμμα, σε σημερινή του συνέντευξή στη «Frankfurter Rundschau».
Σε 51 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον κυκλώνα που έπληξε τη Μαδαγασκάρη πριν από περίπου 10 ημέρες, ενώ 22 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με τις αρχές, οι οποίες επισήμαναν επίσης ότι υπολογίζεται πως οι εκτοπισμένοι ανέρχονται σε χιλιάδες.
Δώδεκα μήνες στον Λευκό Οίκο, μια ακατάσχετη ροή εντυπωσιακών δηλώσεων και άλλων τόσων σκανδάλων και προκλήσεων. Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έσπασε όλες τις παραδόσεις στον Λευκό Οίκο σε ό,τι αφορά την άσκηση πολιτικής, αλλά ακόμη περισσότερο στη φρασεολογία, τον τόνο και το στυλ.
Δύο βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας στην ΒΑγδάτη, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 26 άνθρωποι να σκοτωθούν και ακόμα 90 να τραυματιστούν, σύμφωνα με απολογισμό του υπουργείου Υγείας του Ιράκ. Η νέα διπλή επίθεση είναι η δεύτερη μέσα σε τρεις μέρες.
Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018 11:50

Ινδονησία: Κατέρρευσε όροφος του χρηματιστιρίου

Συντάκτης:
Δεκάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τρέχοντας το Χρηματιστήριο της Ινδονησίας, στο κέντρο της πρωτεύουσας Τζακάρτα, την Δευτέρα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Metro TV, καθώς το κτίριο άρχισε να καταρρέει.

Συγκεκριμένα ο δεύτερος όροφος του Χρηματιστηρίου της Ινδονησίας κατέρρευσε με συνέπεια τον τραυματισμό περισσότερων από δέκα ανθρώπων, σύμφωνα με την μαρτυρία εργαζόμενου στο χρηματιστήριο.
Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι 55 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν νεότερο απολογισμό της Πολιτικής Προστασίας, όταν μια σεισμική δόνηση ισχύος 7,1 βαθμών έπληξε το νότιο Περού τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, προκαλώντας τρόμο σε πολλούς κατοίκους που ακόμη κοιμούνταν.
Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας τόνισε την Κυριακή ότι ο πόλεμος εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) δεν έχει τελειώσει, σημειώνοντας ότι είναι ανάγκη να μην υποτιμηθούν οι δυνατότητες των μελών της.
Εννιά διαμελισμένα πτώματα βρέθηκαν μέσα σε αυτοκίνητο στη μεξικανική Πολιτεία Βερακρούς, η οποία πλήττεται από κύμα βίας, γνωστοποίησε ο κυβερνήτης της Πολιτείας την Κυριακή, κρίνοντας ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για θύματα ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος.