Κόσμος
Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2018 10:50
Η Πιονγκγιάνγκ αποκαθιστά τον διακορεατικό δίαυλο επικοινωνίας
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα αποκαταστήσει τον διακορεατικό δίαυλο επικοινωνίας στις 08:30 ώρα Ελλάδας, μία ημέρα μετά την πρόταση της Σεούλ για τη διεξαγωγή διαλόγου σε υψηλό επίπεδο, όπως ανακοίνωσαν οι νοτιοκορεατικές αρχές.
Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2018 10:00
Τραμπ: Πληρώνουμε τους Παλαιστίνιους και δεν μας σέβονται
Συντάκτης: Eidisis.grΟ αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε την Τρίτη να διακόψει την οικονομική βοήθεια που χορηγεί εμμέσως η κυβέρνηση των ΗΠΑ στους Παλαιστίνιους, η οποία ξεπερνά σήμερα τα 300 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση.
Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2018 10:00
Αφγανιστάν: Νεκρός ένας αμερικανός στρατιωτικός
Συντάκτης: Eidisis.grΈνας αμερικανός στρατιωτικός σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν σε μάχες την ημέρα της Πρωτοχρονιάς στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε την Τρίτη η αποστολή του NATO στην ασιατική χώρα.
Όπως ανακοίνωσε η συμμαχία, οι εχθροπραξίες εκτυλίχθηκαν στην επαρχία Νανγκαρχάρ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, στα σύνορα με το Πακιστάν, που αποτελεί οχυρό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).
Όπως ανακοίνωσε η συμμαχία, οι εχθροπραξίες εκτυλίχθηκαν στην επαρχία Νανγκαρχάρ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, στα σύνορα με το Πακιστάν, που αποτελεί οχυρό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).
Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2018 10:00
Βραζιλία: Αγνοούνται 99 δραπέτες μετά από εξέγερση σε φυλακές
Συντάκτης: Eidisis.grΤουλάχιστον εκατό δραπέτες από μια φυλακή της Βραζιλίας συνέχιζαν να διαφεύγουν τη σύλληψη την Τρίτη, την επομένη μιας εξέγερσης κατά τη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους εννιά φυλακισμένοι, κάποιοι εκ των οποίων αποκεφαλίστηκαν ενώ άλλοι κάηκαν ζωντανοί, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2018 09:50
Σεξιστικές δηλώσεις Τραμπ κατά Κιμ για το μέγεθος του... κουμπιού
Συντάκτης: Eidisis.grΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, απαντώντας στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, έγραψε στο Twitter πως το δικό του κουμπί για τα πυρηνικά είναι «μεγαλύτερο, ισχυρότερο και λειτουργεί».
Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2018 09:50
Περού: 48 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα
Συντάκτης: Eidisis.grΤουλάχιστον 48 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τρίτη στο Περού όταν λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό, εξετράπη από την πορεία του κι έπεσε σε μια απόκρημνη χαράδρα 100 μέτρων, πριν καταλήξει διαλυμένο σε μια παραλία, γνωστοποίησε η τροχαία.
Και ξαφνικά, λίγες ημέρες πριν από το τέλος του 2017, ένα κύμα αντικυβερνητικών διαμαρτυριών ξέσπασε σε ολόκληρη τη χώρα με τρόπο που κανείς δεν περίμενε ούτε στο Ιράν ούτε στο εξωτερικό.
Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2018 01:50
Επιφυλάξεις ΗΠΑ για την ειλικρίνεια Κιμ Γιονγκ Ουν
Συντάκτης: Eidisis.grΗ εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, δήλωσε ότι εναπόκειται στην Νότια Κορέα να διεξάγει συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα, αλλά ότι η Ουάσιγκτον είναι επιφυλακτική για την ειλικρίνεια του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν για την πραγματοποίση των συνομιλιών.
Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2018 00:50
Ισραήλ: Διορία τριών μηνών σε Αφρικανούς να φύγουν από τη χώρα
Συντάκτης: Eidisis.grΗ ισραηλινή κυβέρνηση ενημέρωσε χιλιάδες Αφρικανούς μετανάστες που μπήκαν παράνομα στο Ισραήλ να φύγουν από τη χώρα, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγηθούν στη φυλακή.
Στον καθέναν από τους μετανάστες θα δοθεί ποσό έως και 3.500 δολάρια, τα αεροπορικά εισιτήριά τους και άλλα κίνητρα για να φύγουν μέσα στις επόμενες 90 ημέρες.
Στον καθέναν από τους μετανάστες θα δοθεί ποσό έως και 3.500 δολάρια, τα αεροπορικά εισιτήριά τους και άλλα κίνητρα για να φύγουν μέσα στις επόμενες 90 ημέρες.
Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2018 00:50
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ επαινεί το θάρρος των Ιρανών
Συντάκτης: Eidisis.grΗ πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι εξήρε το θάρρος των ιρανών διαδηλωτών, τονίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα είναι αυθόρμητες και δεν καθοδηγούνται από εξωτερικές δυνάμεις.