Η Ρωσία ανακοίνωσε την αναχαίτιση 82 ουκρανικών drones, αποκαλύπτοντας την κλιμάκωση της σύγκρουσης με την Ουκρανία. Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα προχώρησε στην αναχαίτιση και καταστροφή 82 ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε διάφορες περιοχές της ρωσικής επικράτειας, περιλαμβανομένης της περιφέρειας της Μόσχας, σε ένα χρονικό διάστημα οκτώμισι ωρών, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Κόσμος
Ρωσία: Καταρρίφθηκαν 82 ουκρανικά drones σε οκτώμισι ώρες, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας
Συντάκτης: Eidisis.grΣεισμός 6,4 βαθμών στην Ατακάμα: Χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα στη Χιλή
Συντάκτης: Eidisis.grΣεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στην περιοχή της Ατακάμα, στη βόρεια Χιλή, χωρίς να αναφερθούν θύματα, ωστόσο περισσότερα από 20.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
ΒΤΑ: Νέο πρόγραμμα με 2,5 δισ. λέβα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης πολυκατοικιών
Συντάκτης: Eidisis.grΠόροι ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων λέβα θα απορροφηθούν μέσω της υλοποίησης ενός νέου εθνικού προγράμματος για την ενεργειακή απόδοση πολυκατοικιών, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ατανάς Ζαφίροφ κατά τη διάρκεια της Ώρας των Ερωτήσεων σήμερα στο κοινοβούλιο, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του GERB-UDF, Κρασιμίρ Τερζίεφ.
Τουλάχιστον 38 θάνατοι από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας
Συντάκτης: Eidisis.grΣήμερα, τριάντα οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από πλήγματα ή πυρά του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας του παλαιστινιακού θύλακα.
Δημόσια ρήξη Τραμπ – Μασκ: Απροθυμία για τηλεφωνική επικοινωνία
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν προτίθεται να συνομιλήσει με τον Ίλον Μασκ σήμερα, την επομένη της δημόσιας ρήξης τους, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.
Νετανιάχου: Η κυβέρνηση παρέχει στήριξη σε ομάδα στη Γάζα, με μέλη εγκληματίες αντίπαλους της Χαμάς
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου παραδέχθηκε ότι η κυβέρνησή του παρέχει όπλα, χρήματα και στήριξη σε μια παλαιστινιακή ομάδα στη Λωρίδα της Γάζας που αντιμάχεται το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, το οποίο κυβερνά τον παλαιστινιακό θύλακα.
Ρωσία: Δραστική απάντηση σε ουκρανικές ενέργειες με μαζικά πλήγματα
Συντάκτης: Eidisis.grΤο υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του πραγματοποίησαν μαζικό και επιτυχές πλήγμα σε στρατιωτικούς και σχετιζόμενους με τον στρατό στόχους στην Ουκρανία, απαντώντας σε ουκρανικές τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον της χώρας.
Γερμανία: Σύλληψη 14χρονου ισλαμιστή «καμικάζι» που μοιραζόταν σχέδια τρομοκρατικής επίθεσης στο TikTok
Συντάκτης: Eidisis.grΩς ύποπτος για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης συνελήφθη σήμερα στην Κολωνία ένας 14χρονος, ο οποίος θεωρείται ότι έχει ενταχθεί στην οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος».
Ο Εμιρχάν Α., Γερμανός υπήκοος και μαθητής, φέρεται να σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στο όνομα του «Ισλαμικού Κράτους», πιθανότατα σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο τέλος του έτους.
Τομ Χανκς για την κόρη του Ελίζαμπεθ: «Όλοι προερχόμαστε από ταραγμένες, ραγισμένες ζωές» – Κακοποιούταν από την διπολική μητέρα της
Συντάκτης: Eidisis.grΣτις αρχές του Απριλίου, η 42χρονη σήμερα Ελίζαμπεθ Χανκς, κόρη του Τομ Χανκς (Tom Hanks) και της πρώτης του συζύγου, Σαμάνθα Λούις μίλησε ανοιχτά για τα δύσκολα παιδικά της χρόνια.
Το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία υπαρξιακό ζήτημα για τη Ρωσία
Συντάκτης: Eidisis.grΤο Κρεμλίνο επεσήμανε σήμερα ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι υπαρξιακό ζήτημα για τη Ρωσία, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνέκρινε τη σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου με έναν καυγά παιδιών στο πάρκο.