espa pkm

Κυριακή, 7 Ιουνίου 2026, 10:22:55 μμ

Κόσμος

Τετρακόσιοι μετανάστες αποβιβάσθηκαν σήμερα στο λιμάνι του Σαλέρνο από το ισπανικό πλοίο Καντάμπρια. Στο πλοίο, όμως, υπήρχαν και οι σοροί 26 γυναικών.

Όπως έκανε γνωστό ο νομάρχης του Σαλέρνο, θα πραγματοποιηθεί έρευνα για να εξακριβωθεί πως έχασαν τη ζωή τους οι γυναίκες αυτές, και αν μπορεί να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας.
Τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλωνίας θα κερδίσουν στις τοπικές εκλογές τον Δεκέμβριο αλλά θεωρείται απίθανο να λάβουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή στην εφημερίδα La Vanguardia.
Σάββατο, 04 Νοεμβρίου 2017 14:00

Νέα περίοδος πολιτικής αβεβαιότητας για το Λίβανο

Συντάκτης:
Η αιφνιδιαστική παραίτηση του Σαάντ Χαρίρι - γιου του δολοφονημένου το 2005, Ραφίκ Χαρίρι - από το αξίωμα του πρωθυπουργού, ενώ επικαλείται φόβους για τη ζωή του, ρίχνει το Λίβανο σε νέα φάση πολιτικής αβεβαιότητας.
Σάββατο, 04 Νοεμβρίου 2017 14:00

Οι γυναίκες σε θέσεις εξουσίας

Συντάκτης:
Σε όλον τον κόσμο υπάρχουν μόνο 19 γυναικες αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων. Η ανισότητα εκδηλώνεται σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής και αποδεικνύει ότι εξακολουθεί να υπάρχει ισχυρή αντίσταση στην γυναικεία ηγεσία, εκτιμά η ισπανική εφημερίδα El Mundo.
Έντεκα πρίγκηπες, τέσσερις εν ενεργεία υπουργοί και δεκάδες πρώην υπουργοί έχουν τεθεί υπό κράτηση από τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας στο πλαίσιο της εκστρατείας εναντίον της διαφθοράς που εξαπέλυσαν, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια.
Εντολή σε όλο το μη απαραίτητο προσωπικό να εγκαταλείψει την πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου έδωσε το Σάββατο η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στη χώρα, μετά από σχετική ενημέρωση για «συγκεκριμένη απειλή» εναντίον των στελεχών της.
Σάββατο, 04 Νοεμβρίου 2017 12:50

Στους 27 οι νεκροί από τυφώνα στο νότιο Βιετνάμ

Συντάκτης:
Σε τουλάχιστον 27 νεκρούς αυξήθηκε την Κυριακή ο απολογισμός του τυφώνα ο οποίος πλήττει το κεντρικό και το νότιο Βιετνάμ, λίγες ημέρες πριν η χώρα φιλοξενήσει τη σύνοδο κορυφής των ηγετών των κρατών μελών της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC).
Με σκληρή ρητορική εναντίον της Βόρειας Κορέας, ξεκίνησε την επίσκεψη του στην Ιαπωνία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δείχνοντας ότ η Πιονγιάνγκ και το πυρηνικό της πρόγραμμα θα κυριαρχήσουν στις επαφές που θα έχει με τους ηγέτες άλλων κρατών της Ασίας κατά τη διάρκεια της δωδεκαήμερης περιοδείας του στην περιοχή, όπου η ένταση έχει κλιμακωθεί εξαιτίας των βορειοκορεάτικων δοκιμών πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων.

Ο Πολ Μάναφορτ, πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ προσέφερε ως εγγύηση 12 εκατομμύρια δολάρια σε ακίνητα και ασφαλιστικά στοιχεία, καθώς και την αποδοχή περιορισμών στις μετακινήσεις του για να αποφύγει τη συνέχιση του κατ' οίκον περιορισμού του, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν σήμερα στο δικαστήριο.

Σάββατο, 04 Νοεμβρίου 2017 08:00

Παρασκήνιο για «έντιμο συμβιβασμό» με τα Σκόπια

Συντάκτης:
Το Σκοπιανό επιστρέφει στο διπλωματικό προσκήνιο και αναμένεται να δοκιμάσει τη συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με ορόσημο, όπως ευρέως συζητείται στο παρασκήνιο, τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 11-12 Ιουλίου 2018 στις Βρυξέλλες, η Αθήνα, τα Σκόπια κα.