espa pkm

Κυριακή, 7 Ιουνίου 2026, 8:19:26 πμ

Κόσμος

Διεθνή σύνοδο με θέμα τον πυρηνικό αφοπλισμό αποφάσισε να οργανώσει ο πάπας Φραγκίσκος στις 10 και 11 Νοεμβρίου, στο Βατικανό.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, στην συνάντηση πρόκειται να πάρουν μέρος 11 νομπελίστες από διάφορες χώρες του κόσμου και η όλη πρωτοβουλία θεωρείται μια κίνηση με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το κυβερνών κόμμα «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ ήταν ο μεγάλος νικητής και του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών στην ΠΓΔΜ, καθώς επικράτησε στους περισσότερους δήμους όπου στήθηκαν κάλπες.

Συγκεκριμένα, δεύτερος γύρος διεξήχθη σε 35 δήμους, ενώ σε άλλους 46 δήμους η αναμέτρηση κρίθηκε από τον πρώτο γύρο που διεξήχθη στις 15 Οκτωβρίου.
Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017 15:50

Αγρια δολοφονία κούρδου δημοσιογράφου στο Κιρκούκ

Συντάκτης:
Ένας κούρδος δημοσιογράφος που εργαζόταν σε ένα τηλεοπτικό δίκτυο, το οποίο στηρίζει τον απερχόμενο πρόεδρο του Ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, δολοφονήθηκε στο σπίτι του, στην επαρχία Κιρκούκ.

«Ο Άρκαν Σαρίφ, που εργαζόταν στο τηλεοπτικό δίκτυο Kudistan TV, μαχαιρώθηκε τη Δευτέρα περίπου στις 02:30 στο σπίτι του, στο χωριό Χορ Σι της Ντάκουκ, 45 χιλιόμετρα νότια του Κιρκούκ», έγινε γνωστό από πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.
Επίσκεψη σε εργοστάσιο καλλυντικών στην Πιονγκγιάνγκ προχώρησε ο βορειοκορεάτης ηγέτης, Κιμ Γιονγκ-Ουν, συνοδευόμενος από την καλοντυμένη σύζυγό του και την πανίσχυρη αδελφή του.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στο εργοστάσιο καλλυντικών της Πιονγκγιάνγκ, ο Κιμ εξήρε τα «παγκοσμίου επιπέδου» προϊόντα που πραγματοποιούν «το όνειρο των γυναικών που θέλουν να είναι ομορφότερες», όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Ο ένας γιος αρτοποιού, ένθερμος υποστηρικτής της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από τα εφηβικά του χρόνια, ο άλλος γόνος αστικής οικογένειας της Γαλικίας, λάτρης των ταυρομαχιών και των πούρων, βρίσκεται στο προσκήνιο της πολιτικής σκηνής για περισσότερο από μια δεκαετία.
Εβδομάδα αβεβαιότητας ξεκινά σήμερα στην Καταλωνία, εν αναμονή των επόμενων κινήσεων της αποπεμφθείσας κυβέρνηση της επαρχίας, η οποία ενδέχεται να προσπαθήσει να προχωρήσει στη δημιουργία της «Καταλανικής Δημοκρατίας» την οποία κήρυξε την Παρασκευή, την ώρα που η Μαδρίτη σκοπεύει να αναλάβει τη διακυβέρνησή της περιοχής.
Κόμματα της αντιπολίτευσης στο Ιρακινό Κουρδιστάν κατήγγειλαν ότι τα γραφεία τους δέχθηκαν επιθέσεις στη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής σε πολλές πόλεις, μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Μασούντ Μπαρζανί, του προέδρου της περιοχής.
Ο ένας γιος αρτοποιού, ένθερμος υποστηρικτής της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από τα εφηβικά του χρόνια, ο άλλος γόνος αστικής οικογένειας της Γαλικίας, λάτρης των ταυρομαχιών και των πούρων, βρίσκεται στο προσκήνιο της πολιτικής σκηνής για περισσότερο από μια δεκαετία.
Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017 13:00

Deutche Welle: Η καταιγίδα «Χέρβαρτ» σαρώνει τη Γερμανία

Συντάκτης:

Η καταιγίδα «Χέρβαρτ» που σαρώνει από τις πρώτες πρωινές μεγάλα τμήματα της Γερμανίας προκάλεσε ζημιές σε πολλές περιοχές, προπαντός στο βορρά, στα ανατολικά κρατίδια και σε τμήματα της Βαυαρίας. Πάρκα και ζωολογικοί κήποι έχουν κλείσει για λόγους ασφαλείας, ενώ οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι ανέστειλαν όλα τα δρομολόγια σε συνολικά επτά ομόσπονδα κρατίδια.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επανέλαβε από την Ιαπωνία την πάγια θέση του για «την παγκόσμια απειλή» που αποτελεί η Βόρεια Κορέα, εκτιμώντας παράλληλα ότι είναι απαραίτητο να βρεθεί «ειρηνική λύση» στην κρίση.