Κόσμος
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 20:50
Τα τελευταία της χημικά όπλα καταστρέφει η Ρωσία
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε μέσω ζωντανής σύνδεσης με τον οικισμό Κίζνερ που βρίσκεται στην Ουντμούρτια, την εντολή να καταστραφούν τα τελευταία χημικά όπλα που διέθετε στο χημικό της οπλοστάσιο η Ρωσία.
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 20:00
Υποψήφιος για πρόεδρος της Bundestag ο Σόιμπλε
Συντάκτης: Eidisis.grΟ γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε είναι έτοιμος να αφήσει το ΥΠΟΙΚ και να αναλάβει την θέση του προέδρου του γερμανικού κοινοβουλίου δήλωσε ο επικεφαλής της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Φόλκερ Κάουντερ όπως μεταδίδει το Reuters.
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 19:50
Ιράκ: Απαιτεί ακύρωση του δημοψηφίσματος από τους Κούρδους
Συντάκτης: Eidisis.grΤην «ακύρωση» του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία, που διεξήχθη στο βόρειο Ιράκ, ζήτησε την Τετάρτη από τις κουρδικές αρχές ο ιρακινός Πρωθυπουργός, Χάιντερ αλ-Αμπάντι. Το έθεσε δε ως προϋπόθεση για να διεξαχθεί διάλογος για την επίλυση της κλιμακούμενης κρίσης, ενώ το ιρακινό κοινοβούλιο ζήτησε από τον Αμπάντι να στείλει στρατεύματα στην πετρελαιοπαραγωγό περιφέρεια του Κιρκούκ, η οποία ελέγχεται από τους Κούρδους, για να καταλάβουν τις πετρελαιοπηγές της, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Ιράκ.
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 19:50
Bild: Ο Σόιμπλε θα είναι ο νέος πρόεδρος της Bundestag
Συντάκτης: Eidisis.grΟ γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε είναι έτοιμος να αφήσει το ΥΠΟΙΚ και να αναλάβει την θέση του προέδρου του γερμανικού κοινοβουλίου δήλωσε ο επικεφαλής της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Φόλκερ Κάουντερ όπως μεταδίδει το Reuters.
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 19:50
Ιράκ: Επίθεση του ISIS στον στρατό στην επαρχία Άνμπαρ- 7 νεκροί
Συντάκτης: Eidisis.grΜαχητές του Ισλαμικού Κράτους που είχαν καταφύγει δυτικά της Βαγδάτης, εξαπέλυσαν την Τετάρτη τη μεγαλύτερη επίθεσή τους εναντίον ιρακινών στρατιωτών στη διάρκεια των τελευταίων μηνών, σύμφωνα με πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας, σκοτώνοντας τουλάχιστον επτά στρατιώτες προτού αναγκαστούν να υποχωρήσουν.
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 18:50
Τουρκία: Ανοικτά τα σύνορα με το βόρειο Ιράκ προς το παρόν
Συντάκτης: Eidisis.grΤην απειλή για ενδεχόμενη λήψη οικονομικών και στρατιωτικών μέτρων εναντίον του Ιράκ επανέλαβε την Τετάρτη ο τούρκος υπουργός Τελωνείων, Μπουλέντ Τουφενκτσί. Ο Μπ. Τουφενκτσί σημείωσε δε ότι τα σύνορα της Τουρκίας με το βόρειο Ιράκ παραμένουν ανοικτά, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραμείνουν ανοιχτά και πρόσθεσε ότι ο αριθμός των φορτηγών που διέρχονται από τα σύνορα έχει μειωθεί.
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 16:50
Εκατομμύρια παιδιά δεν μπορούν να διαβάσουν αν και έχουν πάει σχολείο
Συντάκτης: Eidisis.grΣτις χώρες με μικρό ή μεσαίο ΑΕΠ εκατομμύρια παιδιά δεν γνωρίζουν να διαβάζουν, να γράφουν ή να κάνουν απλές μαθηματικές πράξεις ακόμη και αφού έχουν περάσει πολλά χρόνια στο σχολείο, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 16:50
ΟΗΕ: Ανθρωπιστική βοήθεια για 700.000 πρόσφυγες στο Μπαγκλαντές
Συντάκτης: Eidisis.grΣχέδιο παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στο Μπαγκλαντές έχει ήδη προετοιμάσει ο ΟΗΕ, με στόχο να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες νέες προσφυγικές ροές μουσουλμάνων Ροχίνγκια από τη Μιανμάρ.
Μετά το ξέσπασμα νέων βίαιων επεισοδίων στα τέλη Αυγούστου στη δυτική Μιανμάρ περίπου 480.000 Ροχίνγκια έχουν ήδη αναζητήσει καταφύγιο στο γειτονικό Μπανγκλαντές προκειμένου να γλιτώσουν από τις διώξεις.
Μετά το ξέσπασμα νέων βίαιων επεισοδίων στα τέλη Αυγούστου στη δυτική Μιανμάρ περίπου 480.000 Ροχίνγκια έχουν ήδη αναζητήσει καταφύγιο στο γειτονικό Μπανγκλαντές προκειμένου να γλιτώσουν από τις διώξεις.
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 15:50
Καμπούλ: Ρουκέτες στο αεροδρόμιο, μετά την άφιξη του ΥΠ.ΑΜ των ΗΠΑ
Συντάκτης: Eidisis.grΈξι ρουκέτες προσγειώθηκαν κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ την Τετάρτη, χωρίς να υπάρξουν θύματα, την ώρα που στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν βρίσκεται ο επικεφαλής του Πενταγώνου Τζιμ Μάτις, ανακοίνωσε το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών.
Εξειδικευμένα μέτρα για την επανίδρυση της Ευρώπης και τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης ειδικότερα, πρότεινε χθες στο πλαίσιο πολυαναμενόμενης ομιλίας του από τη Σορβόννη ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.